Trojka jest swietnie zrobiona. Ma fajny przekaz...
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Z Trójką poradziłeś sobie najlepiej, jeśli chodzi o kompozycję, kadr itd.
Dwójka leży mi najbardziej z uwagi na historię, jednak kadr trochę kulej.
Z Jedynką problem największy, bo ma dużo ważnych rzeczy do powiedzenia, jednak skadrowana jest tak, że wymagają skupienia. A konkretnie, dziewczynka za bardzo wbita w róg kadru.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Może nieco przyciąć jedynkę?
Ostatnio edytowane przez outsider ; 26.03.10 o 00:51
Pomogło.
Pozostaje kwestia przekazu. Wystarczające są otwarte drzwi? Krzyż w tej sytuacji jest bardzo wymowny, relacja pomiędzy nim a dziewczynką daje wiele do myślenia. Wiele więcej niż wrota. Tu już nie ma odwoływania się do ludzkości, jest wołanie do siły wyższej.
Z drugiej strony, jeśli nie wiemy, że jest/był krzyż...
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
3 naprawdę fajne zdjęcie, ciekawy kadr i motyw![]()
Jak dla mnie 1_1 ten przycięty i 3 to bardzo udane kadry
2 Jakoś do mnie nie przemawia.
Początkowo całość miała nosić tytuł: "Bieda - Trzy Drogi", ale właśnie z tym pierwszym zdjęciem miałem najwięcej problemów.
No cóż, chyba z tego zdjęcia nic więcej już się nie da wycisnąć... Będę musiał zastanowić się nad innym sposobem pokazania tego co bym chciał pokazać....
dzięki.
p.s.
wydaje mi się, że największy problem tego tryptyku to ten, że trzecie zdjęcie zdecydowanie wybija się jakością.... Dlatego też mój skromny pomysł, aby połączyć te trzy zdjęcia raczej się nie udał....
Ostatnio edytowane przez outsider ; 26.03.10 o 09:46
Trójka i poprawiona jedynka. Dwójka nie jest zła, może tytuł dałbym inny... Droga do marzeń czyć coś w tym stylu.
Ale trójka ma niesamowity klimat.
"Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"
no nareszcie wątek zalozylespierwsze zdjecie najbardziej mnie poruszylo... takie blagalne kleczenie, pelne wiary i nadzieji, przyciata wersja lepiej sie prezentuje
trojeczka przeswietna takze
![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi