Saint, świetny post, ciekawy i merytoryczny, chylę głowę przed umiejętnościami!
Moje się ograniczają do wyostrzenia i ew. dodania winiety. Z chęcią poczytam coś jeszcze.
Saint, świetny post, ciekawy i merytoryczny, chylę głowę przed umiejętnościami!
Moje się ograniczają do wyostrzenia i ew. dodania winiety. Z chęcią poczytam coś jeszcze.
sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera
Mirku, taka jest specyfika internrtowego forum /każdego!/.
Sa na nim ludzie, którzy chcą się czegoś nauczyć, rozwinąć swoje umiejętności i są tacy, którzy by poprawić jakieś zdjęcie wydadzą majątek na jasny obiektyw i pouczają pozostałych, co mają kupić
Nie można się tym przejmowac ani traktować poważnie takich dyskutantów, nie da się rónież zamknąć im ust, więc najlepiej nie reagować na te mądrości.
Sam wiem jak ciężko było pojąć niektóre sposoby pracy w PS i jak wyciągałem od kolegów informacje na temat obróbki zdjęć. Ile cierpliwości wykazał Janko Muzykant tłumacząc mi poszczególne kroki a ja po powrocie do domu i tak połowy nie pamiętałem.
Z drugiej strony jesteśmy na foach głównie dla siebie i swojej przyjemności.
Jak mnie ktoś na forum wkurza, to myślę o tych forumowiczach, których wypowiedzi są rzeczowe i konkretne i dla których towarzystwa warto tu zajrzeć.
Swoją bardzo pozytywną rolę odgrywają też spotkanie, na których okazuje si, że ten groźny, często wręcz upierdliwy moderator, to w sumie sympatyczny chłopak o sporej wiedzy albo ta małpka w czerwonej peruce, to wesoła i towarzyska dziewczyna
Dlatego Mirku nie zrażaj się i podziel się swoją wiedzą a za tobą pójdą inni.
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Napisz, napisz. Myślę że paru osobom ( w tym mnieZamieszczone przez Mirek54
) ta wiedza się przyda.
OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików
Ja jeszcze napisze coś od siebie. Fajnie by było jak by administracja kasowała niepotrzebne posty, zostawiając praktycznie same poradniki i pytania dot tylko konkretnych problemów. Łatwo byłoby się połapać. Swoją wdzięczność autorowi moglibyśmy wyrazić +rep. Wszystkie niepotrzebne posty, w tym mój można by skasować.
Dajmy szanse na rozwinięcie się tego tematu. Na razie jest wszystko w kupie łatwo jest śledzić rozwój wątku.
Wielkie dzięki Jasiu za ten przystępnie pokazany tutek - mnie on zainteresował i na pewno przyda się przy jakiś portrecikach.
Plusik ode mnie.
Jaśniepanie Hrabio Miodzie - fatalnie to prezentuje się tutaj Twój wpis.
Doceńmy trochę to,że ktoś poświęca swój prywatny,cenny czas i swoje doświadczenie oraz wiedzę dla innych nie otrzymując za to złamanego szeląga,co w dzisiejszych czasach,gdzie wszystko jest FREE ale tylko w reklamach - ma swoją niepodważalną wartość.
Minusik ode mnie.
Żartowałem.
Pozdrawiam.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
żarło, żarło i ... zdechło![]()
E-520 i inne foto szpeje
Szkoda, a miało być tak pięknie![]()
OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików