Strona 8 z 17 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 167

Wątek: Jak zrobiłam/łem to zdjęcie?

| OlyJedi Awatar Kaleb_82
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Saint, świetny post, ciekawy i merytoryczny, chylę głowę przed umiejętnościami!

Moje się ograniczają do wyostrzenia i ew. dodania winiety . Z chęcią poczytam coś jeszcze.
    sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ja tak po cichu przypuszczalem,ze watek pojdzie w strone magla.
    (...)
    Sam sie zastanawialem czy napisac jak w ostrym sloncu w samo poludnie uzyskac czarne tlo nie majac w terenie nic poza aparatem,teraz chyba sie wstrzymam,bo przyjdzie ktos i napisze,ze kupic czarne tlo i postawic za obiektem.uzywajac najlepiej jasnego szkla i czegos co nie jest Olympusem.
    Mirku, taka jest specyfika internrtowego forum /każdego!/.
    Sa na nim ludzie, którzy chcą się czegoś nauczyć, rozwinąć swoje umiejętności i są tacy, którzy by poprawić jakieś zdjęcie wydadzą majątek na jasny obiektyw i pouczają pozostałych, co mają kupić

Nie można się tym przejmowac ani traktować poważnie takich dyskutantów, nie da się rónież zamknąć im ust, więc najlepiej nie reagować na te mądrości.

Sam wiem jak ciężko było pojąć niektóre sposoby pracy w PS i jak wyciągałem od kolegów informacje na temat obróbki zdjęć. Ile cierpliwości wykazał Janko Muzykant tłumacząc mi poszczególne kroki a ja po powrocie do domu i tak połowy nie pamiętałem.

Z drugiej strony jesteśmy na foach głównie dla siebie i swojej przyjemności.
    Jak mnie ktoś na forum wkurza, to myślę o tych forumowiczach, których wypowiedzi są rzeczowe i konkretne i dla których towarzystwa warto tu zajrzeć.

Swoją bardzo pozytywną rolę odgrywają też spotkanie, na których okazuje si, że ten groźny, często wręcz upierdliwy moderator, to w sumie sympatyczny chłopak o sporej wiedzy albo ta małpka w czerwonej peruce, to wesoła i towarzyska dziewczyna

Dlatego Mirku nie zrażaj się i podziel się swoją wiedzą a za tobą pójdą inni.
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar sikor
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    225
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54
    ...Sam sie zastanawialem czy napisac jak w ostrym sloncu w samo poludnie uzyskac czarne tlo nie majac w terenie nic poza aparatem,teraz chyba sie wstrzymam,bo przyjdzie ktos i napisze,ze kupic czarne tlo i postawic za obiektem.uzywajac najlepiej jasnego szkla i czegos co nie jest Olympusem.
    Napisz, napisz. Myślę że paru osobom ( w tym mnie ) ta wiedza się przyda.
    OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Ja jeszcze napisze coś od siebie. Fajnie by było jak by administracja kasowała niepotrzebne posty, zostawiając praktycznie same poradniki i pytania dot tylko konkretnych problemów. Łatwo byłoby się połapać. Swoją wdzięczność autorowi moglibyśmy wyrazić +rep. Wszystkie niepotrzebne posty, w tym mój można by skasować.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Sam sie zastanawialem czy napisac jak w ostrym sloncu w samo poludnie uzyskac czarne tlo nie majac w terenie nic poza aparatem.
    Nie ukrywam, Mirku, na to właśnie czekam.

Toster_88
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Qben Zobacz posta
    Ja jeszcze napisze coś od siebie. Fajnie by było jak by administracja kasowała niepotrzebne posty, zostawiając praktycznie same poradniki i pytania dot tylko konkretnych problemów. Łatwo byłoby się połapać. Swoją wdzięczność autorowi moglibyśmy wyrazić +rep. Wszystkie niepotrzebne posty, w tym mój można by skasować.

A może stworzyć nowy wątek, w którym będą same poradniki, a w tym same dyskusje ich dotyczące? Byłby porządek i zawsze łatwo dałoby się wszystko odnaleźć...

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Dajmy szanse na rozwinięcie się tego tematu. Na razie jest wszystko w kupie łatwo jest śledzić rozwój wątku.

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dziadek Zobacz posta
    Może kogoś zainteresuje sposób rozmycia tła w PS-ie
    Wielkie dzięki Jasiu za ten przystępnie pokazany tutek - mnie on zainteresował i na pewno przyda się przy jakiś portrecikach.
    Plusik ode mnie.

Cytat Zamieszczone przez HrabiaMiod Zobacz posta
    Dziadek--> jak mam być szczery, wygląda to fatalnie Od razu widać, że PS Może jeśli będzie to delikatniej, wtedy ktoś się nie pozna.
    Jaśniepanie Hrabio Miodzie - fatalnie to prezentuje się tutaj Twój wpis.

Doceńmy trochę to,że ktoś poświęca swój prywatny,cenny czas i swoje doświadczenie oraz wiedzę dla innych nie otrzymując za to złamanego szeląga,co w dzisiejszych czasach,gdzie wszystko jest FREE ale tylko w reklamach - ma swoją niepodważalną wartość.

Minusik ode mnie.
    Żartowałem.

Pozdrawiam.
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar MartinP
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    żarło, żarło i ... zdechło
    E-520 i inne foto szpeje

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar sikor
    Mieszka w
    Warszawa