Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Wskrzeszenie Polaroida

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria

Wskrzeszenie Polaroida

wskrzeszenie lub ostatnie podrygi. Myślę, że jednak to pierwsze. Ceny jakie przyjemne

http://www.the-impossible-project.com/

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    To bardzo dobra wiadomość Widać w dobie cyfry potrafi istnieć inne poletko fotografii. Skoro "Polaroid wiecznie żywy" to już spokojny jestem o fotografię analogową .

| OlyJedi Awatar Raven_Design
    Mieszka w
    Zawiercie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ech... całkiem miło.
    Sporo mam fotografii z Polaroida... większość sprzed 15 lat i starsze...
    To była istotnie kiedyś magia, a do tego zdjęcia były dość przyzwoitej jakości.
    W mojej szafie leży jeszcze nawet jeden Polaroid. Co prawda od tych 15 lat nie robił zdjęć i powątpiewam, czy byłby jeszcze w stanie, ale i tak trzymać go będę z sentymentu.
    Gorąco kibicuje "zmartwychwstałemu" Polaroidowi, a przede wszystkim ciesze się, że filmy znów będą względnie dostępne.
    .

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    334
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Raven_Design Zobacz posta
    Ech... całkiem miło.
    Sporo mam fotografii z Polaroida... większość sprzed 15 lat i starsze...
    To była istotnie kiedyś magia, a do tego zdjęcia były dość przyzwoitej jakości.
    W mojej szafie leży jeszcze nawet jeden Polaroid. Co prawda od tych 15 lat nie robił zdjęć i powątpiewam, czy byłby jeszcze w stanie, ale i tak trzymać go będę z sentymentu.
    Gorąco kibicuje "zmartwychwstałemu" Polaroidowi, a przede wszystkim ciesze się, że filmy znów będą względnie dostępne.
    Czy jakość Twoich fotografii z Polaroida pogorszyła się w jakimś stopniu po tych kilkunastu latach?

piotrek204
    Gość
    Narazie jedeyny film z ich produkcji to 2 funty - zdjecie, malo atrakcyjne.
    Mam jeszcze w lodowce kilka polaroidow, tych kolorowanych tez. To co maja obecnie w sklepie to jeszcze zapasy z produkcji polaroida.

Uzywam z mamiya 67, swietny efekt.
    Na szczescie fuji zaspokaja podstawowe potrzeby.

pat.p
    Gość
    Dobre wieści

Pozdrawiam
    Pat

| OlyJedi Awatar Raven_Design
    Mieszka w
    Zawiercie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Muminek Zobacz posta
    Czy jakość Twoich fotografii z Polaroida pogorszyła się w jakimś stopniu po tych kilkunastu latach?
    Nie zauważyłem nic takiego. Papier wydaje się stosunkowo dobrze znosić próbę czasu. Nie wydaje mi się, aby zdjęcia jakoś drastycznie wyblakły, straciły kontrast. Myślę, że jak na ich wiek - mają się stosunkowo dobrze, lecz nieidealnie.
    .