Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 59

Wątek: E-3 / e-30 / e-620

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Używam 50-200 SWD z E-3 (E-30 ma podobny uchwyt) i E-620, różnica jest taka że E-3 z tym szkłem trzymam za body, obywam się bez paska, i mogę tak chodzić parę godzin.
    Z E-620 zestaw trzymam głównie za obiektyw i noszę na pasku. Nie jest to najwygodniejszy zestaw, z lżejszymi/mniejszymi szkłami E-620 używa się wygodniej.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria
    Jak masz kasę to się nie zastanawiaj i kupuj E-30 - większy, lepszy, świetnie w ręku leży

Awatar gaw270
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Tu się zgodzę 510 leży lepiej w ręku . Bież 30 rób zdjęcia raczej niech brat robi
    po piwie, głowa boli

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Od siebie dodam, że E-620 z batterygripem trzyma się lepiej niż E-510 bez gripa, z kolei E-620 bez batterygripa trzyma się gorzej niż E-510. Jednak ja nigdy nie trzymam aparatu jedną ręką za sam grip. Tu na pewno przewaga bardziej wyprofilowanego będzie.

| OlyJedi Awatar kYs
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    no i padło na e30
    jutro dojedzie, już się nie mogę doczekać aż się nim pobawię mam nadzieję że braciszek się aktywizuje na forum i rozkręci swój wątek znowu.
    Dzięki wszystkim za pomocne uwagi.
    ZD 14-45mm F/3.5-5.6 | -> Temat z moimi pracami <- | ZD 40-150mm F/3.5-4.5
    Olympus 50-200mm F/2.8-3.5
    | -> MOJA GALERIA OC <- |
    Olympus E-510

| OlyJedi Awatar Roby
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kYs Zobacz posta
    no i padło na e30
    jutro dojedzie, już się nie mogę doczekać aż się nim pobawię mam nadzieję że braciszek się aktywizuje na forum i rozkręci swój wątek znowu.
    Dzięki wszystkim za pomocne uwagi.

No i już za późno ,bo decyzja zapadła a też chciałem doradzić 30-TKĘ .To naprawdę świetny sprzęt,po przesiadce z 510-tki już tak prędko go nie zmienię

darkelf
    Gość
    "-Szybszy AF
    -Troszkę lepszej jakości przy wyższym ISO
    -Dłuższych czasów bez rozmycia (stabilizacja)
    -Większy wizjer z parametrami na spodzie a nie z boku"

To chyba powinienes zmienic system.

Ja mam E-520, E-1 i E-30. Dzieki E-520 poznalem co to jest problem z autofocusem i dlatego w E-30 doceniam korekcje. Gdybym byl fascynatem wykresow i tabel testowych to widzialbym roznice w jakosci pomiedzy E-1 a E-30 - widze jedynie zwiekszona rozdzielczosc na E-30, szybsze, sprawniejsze dzialanie E-30 no i troche lepsza budowe (fizycznie) E-1.

Probowalem wyzszych ISO na E-30 i kilka zdjec wykonanych w ISO-1000 (chyba nawet niedoswietlonych) spodobalo sie po obrobce modelkom, ale fotografowie by mnie za cos takiego zjechali. Kwestia gustu.

Takie rzeczy jak pomiar swiatla w ogole mnie nie dotycza - robie zdjecia tylko w trybie M. Jakosc JPG tez nie ma dla mnie znaczenia - robie tylko RAWy.

E-1/E-30 rzeczywiscie maja wizjer tez na gorze, ale przy moich zastosowanach nie jest to raczej bardzo potrzebne, tak samo odchylany ekranik - bardzo fajna zabawka - ale w praktyce przydalo mi sie tylko w makro.

| OlyJedi Awatar apaziews
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

e-30

E-30 zniknelo ze sklepów- niestety.

| OlyJedi Awatar janek222
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    "-Szybszy AF
    -Troszkę lepszej jakości przy wyższym ISO
    -Dłuższych czasów bez rozmycia (stabilizacja)
    -Większy wizjer z parametrami na spodzie a nie z boku"

To chyba powinienes zmienic system.

Ja mam E-520, E-1 i E-30. Dzieki E-520 poznalem co to jest problem z autofocusem i dlatego w E-30 doceniam korekcje. Gdybym byl fascynatem wykresow i tabel testowych to widzialbym roznice w jakosci pomiedzy E-1 a E-30 - widze jedynie zwiekszona rozdzielczosc na E-30, szybsze, sprawniejsze dzialanie E-30 no i troche lepsza budowe (fizycznie) E-1.

Probowalem wyzszych ISO na E-30 i kilka zdjec wykonanych w ISO-1000 (chyba nawet niedoswietlonych) spodobalo sie po obrobce modelkom, ale fotografowie by mnie za cos takiego zjechali. Kwestia gustu.

Takie rzeczy jak pomiar swiatla w ogole mnie nie dotycza - robie zdjecia tylko w trybie M. Jakosc JPG tez nie ma dla mnie znaczenia - robie tylko RAWy.

E-1/E-30 rzeczywiscie maja wizjer tez na gorze, ale przy moich zastosowanach nie jest to raczej bardzo potrzebne, tak samo odchylany ekranik - bardzo fajna zabawka - ale w praktyce przydalo mi sie tylko w makro.
    E tam, kupiłem E-30 i jestem zadowolony, a po ostatniej wycieczce do akwarium w Gdyni doceniłem nawet ISO 3200
    FL50 zapinane czasem do Fuji X-T4...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk Mysłowice
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

ktory e3 e30 czy 620 najlepszy do obeitywów bez SWD

takie posiadam do E500 czyli 14-54,50-200,35Macro i nie zamierzam na razie zmieniac na SWD.
    na ten moment jestem zdecydowany na E 30 ale ciągle się łamię czy używany e3 czy nowka 620.
    Focę wszystko amatorsko, bardzo często w plenerze, znacznie mniej dom i inne zamknięte tereny.
    Ostatnio edytowane przez bepeh ; 1.07.10 o 17:54 Powód: błąd w treści
    Bepeh
    Przeszedlem droge od SMIENY 8M, analogowy kompakt Kodaka, Zenita 12XP, Pentagram Photon 434, i jak na razie stalem sie posiadaczem E500. Jestem amatorem wiec z gory przepraszam za niektore pytania...
    E500, Zuiko 17,5x45,14-54,40-150 stara wersja, 50-200, karty CF i XD SUNDISK/Olympus...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów