Ale i gorszyteż jak w banku
Ale i gorszyteż jak w banku
/*...................*/
/* ...........................*/
Może i masz rację, ale jak byś czytał uważnie, to wiedziałbyś że zamiarem Olka jest pokazanie czegoś o klasę lepszego niż konkurencja. Nawet jeśli przyjmiemy średni poziom za odnośnik to powinien przebić D40.
/*...................*/
Zibi - D40 to racej na pewno przebije a istnieje szansa, że i 40D.
A tak na serio: ma to jakieś znaczenie? Poważnie zależy Wam na tym, by mieć lepszy aparat od konkurencji, czy po prostu aparat, który spełni Wasze oczekiwania? Jak dla mnie, to nie miałoby znaczenia, czy byłby to D80, 30D czy K10 - każdy z tych aparatów z nawiązką spełnia moje wymagania.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
oczywiście masz racje pierwsze jest najważniejsze , ale drugie łechce nasze ego i próżność. To jest motorem postępu....
/*...................*/
30D to półka amatorska, co by nie mówić. D200 - gwoli ściśłości - to też puszka dla średniozaawansowanych amatorów. Przynajmniej w krajach cywilizowanych, gdzie kupno aparatu cyfrowego nie wiąże się z życiem o chlebie i wodzie przez parę miesięcy (żeby zaoszczędzić odpowiednią ilość pieniędzy).Zamieszczone przez rezon
Jeśli więc pojawi się E-3, czy jak ten aparat będzie się zwał, to konkurencją dla niego - również cenową! - nie będzie jakiś tam 30D czy D200/D80, ale 1D/5D czy Nikony D2x czy jak on tam się zowie. Nie ta liga, kolego Rezon.
Konkurencją dla D80 i tego typu modeli będą E-xx, czyli seria dwucyfrowa (jeśli się pojawi, na co się nie zanosi, niestety ;-).
aparaty trzeba wybierac pod siebie i zastosowanie a nie nowosci i to ze jest lepszy od innego. ja wiem, ze 30D jest lepszym body od E330, ale E330 bardzo mi sie podoba przez kadrowanie i na 98% chce go miec - tylko musze rozwiac pare watpliwosci.
a co do 40D to super sprawa ten proc Digic III (2 zrobila niezla zamet, a co pokaze III?)
cena podobno okolo 1800$ i co ciekawe 1.3x a nie jak do tej pory 1.6 - ciekawe czy prawda
- gdyby mial kadrowanie jeszcze na monie lcd to kurcze bylby moj faworyt
co do nastepcy E1 i to ze bedzie duzo lepszy to fajny bylby zastosowany taki patent http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5324 to wszystkich by przebil- pytanie tylko czy sie pojawi?
trzeba przyznać, zrobiło się niezłe "pitu-pitu"
pozdrawiam
Jak zwykle :-)Zamieszczone przez pietro77
Ktoś ma ochotę na kawę zaparzoną przez E-3? :>
ja tylko wtrącę.
konkurencją dla aparatów z segmentu D80 będzie e-5xx.
było sobie życie
o ile OLEK zrobi(ł) porządny wizjer, dwie rolki i grubszy bufor. wtedy można będzie to postawić obok D80.