Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 85

Wątek: Świetne galerie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Świetne galerie

Chciałbym, żebyście w tym wątku wrzucali linki do najlepszych waszym zdaniem galerii mistrzów fotografii. Oglądanie i podglądanie zdjęć najlepszych to świetna nauka.

Na początek wrzucę link do galerii zwycięzców w konkursie World Press Photo z ostatnich 50 lat. Jestem tam masa znakomitych zdjęć reporterskich, ale kilka w mojej skromnej opinii to nieporozumienie.

LINK DO GALERII
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    fajna propozycja
    patrząc w ten link robi się smutno - najlepsze foty powstają na wojnie, w biedzie, nędzy, głodzie i niesprawiedliwości...i rzeczywiście niektóre wybory są dziwne, żeby nie powiedzieć kiepskie..

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Ot po prostu zdjecia reportażowe mają to do siebie, ze niektóre z nich b. szybko się deaktualizują.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    Ot po prostu zdjecia reportażowe mają to do siebie, ze niektóre z nich b. szybko się deaktualizują.
    Moim zdaniem jurorzy tego konkursu powinni wybierać zdjęcia, które są ponadczasowe. W końcu wybór najlepszego zdjęcie na świecie w danym roku do czegoś zobowiązuje. A kilka jest naprawdę takich sobie.

Ale to chyba normalne - nawet wśród noblistów też znalazłoby się kilku nazwisk, które nie powinny się tam znaleźć. Laureatem NN jest np. naukowiec, który wymyślił metodę leczenia niektórych chorób psychicznych (m.in. schizofrenii) - lobotomię. Polegała na przecięciu powiązań nerwowych między płatem czołowym i resztą mózgu. Krótko mówiąc na wycięciu kawałka mózgu. Wielu ludzi zostało skrzywdzonych przez tego "naukowca" noblistę i jego metodę.

Ale żeby nie było zbyt wielkiego OT wklejam następny link - do galerii Tomasza Tomaszewskiego:

LINK DO GALERII TOMASZEWSKIEGO

Jeszcze kilka słów o Tomaszewskim (nie każdy przecież musi go znać). Za Wikipedią:

Tomasz Tomaszewski (ur. 1953 r. w Warszawie) - fotografik, twórca fotografii prasowych.

Współpracownik magazynu National Geographic (jego zdjęcia znalazły się w zbiorze najlepszych fotografii NG); wykładowca fotografii w Polsce, USA, Niemczech i we Włoszech. Ma w dorobku liczne wystawy indywidualne w kraju i za granicą, polskie i obcojęzyczne książki, m.in. Cyganie polscy (1982), Ostatni. Współcześni Żydzi polscy (1993), W poszukiwaniu Ameryki (1994), W Centrum (2003) - o życiu codziennym pacjentów Centrum Zdrowia Dziecka. Ponadto fotografie Tomaszewskiego można zobaczyć m.in. w publikacjach: "Najlepsze Zdjęcia National Geographic" (1999) oraz "Wielka Księga Dziesięciolecia" (2001).

Mąż Małgorzaty Niezabitowskiej, byłej rzecznik rządu Tadeusza Mazowieckiego.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar dooomin
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Z tej galerii zdjęcia z życia cyganów bardzo mi się podobają. Ehh jak to zrobić, żeby sobie tak podróżować, fotografować...

Gość, którego zdjęcia mnie powalają to Patrick Demarchelier. Podejrzewam, że to znana postać. Po galerii beznadziejnie się nawiguje, ale warto spróbować się w niej odnaleźć.

a oto galeria
    "hans und helmut trinken vermut"

Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Słynne kalendarze Pirelli:

LINK
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu

| OlyJedi Awatar Magus
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Canon 85 f/1.2 mkII L w moim plecaku jest jak perła w chlewie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Minkkinen

Dla mnie jeden z mistrzów, których ostatnio poznałem. Szkoda, że zdjęcia na stronie są słabej jakości.

Part
    Gość
    A propos World Press Photo. Wlasnie opublikowano zdjecie z 2006, ktore wygralo ostatnia edycje. Moim zdaniem NIC w tym zdjeciu nie ma. Jak zwykle - reporterskie foto z dzialan wojennych. Popatrzylem chwile i nawet nie przykulo mojej uwagi.