Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Własne www

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz
    256?

ty nam lepiej nie dawej tego linka

Zapłaczemy się..

http://rootnode.eu/
    hehe, na pewno się pochwalę linką, jak będę widział, że za dużo łez nie poleci...

256 daje radę, to hardware nie wyrabia z coppermine. Testowałem instalację na słabszej maszynie z 64 MB RAM, na Cyrix 200 Mhz i tu strona odświeżała się minimum 15 sek!
    Po zmianie na Pentium, czas odświeżania strony spadł między 5-10 sek, slajdowisko działa płynnie. Taka galeria to raczej potrzeba pokazania zdjęć znajomym którzy są na zdjęciach, niż potrzeba lansu, no ale zobaczymy, jak będzie co pokazać, to zrobię wersję exclusive, a znajomi będą mieli dostęp na haslo do wydzielonej przestrzeni rodzinno-imprezowej

Ciekawa inicjatywa oddolna - to rootnode Ale tą infinitkę to mogli sobie chłopaki odpuścić - szkoda nawet do testów. Dziwne, że trafili sprawną sztukę.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Do robienia stron polecam Macromedia Dreamweaver, można pracować i w języku html, a jak go nie rozumiesz przełączasz się na wersję wizualną. Ja tak zrobiłem stronę własną na potrzeby zajęć szkolnych.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    a jak po pracy w wersji wizualnej przerzucam całość na stronę docelową?

Part
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    a jak po pracy w wersji wizualnej przerzucam całość na stronę docelową?
    A tak, ze w konfiguracji masz do ustawienia opcje FTP. Pozniesz masz dwa wyjscia. Albo wlaczenie kolejnej opcji - praca online ,albo tez offline. W przypadku offline trzeba pamietac, zeby przeslac wszystkie pliki (z tym, ze robi sie to jednym klikiem).

Generalnie, to MD jest kombajnem (ale bardzo intuicyjnym), bo pozwala tez na prace w PHP. Plus emuluje zapytania MySQL, Postgresa itd.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Masz dwa okienka, html i obraz możesz mieć włączone dwa naraz lub jedno z nich. Tworząc w wersji obrazowej tekst html automatycznie się sam tworzy w zależności od tego co robisz na drugiej zakładce wizualnej.

| OlyJedi Awatar marcinpolniak
    Mieszka w
    Przemyśl
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Czy OVH.pl ma jeszcze darmowe miejsce na dysku? Coś wspominaliście o 60 mb, ale nic nie mogę o tym znaleźć na ich stronie.
    A mogłem wziąć Nikona D40 lub Canona 400D, wtedy nikt by się nie dziwił, że te zdjęcia to wina aparatu... A tak mam E-510... i na co tu zwalić winę?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów