Tak, chyba pierwszy najciekawszy. Mam tylko pytanie: czy to mała GO czy obróbka sprawiła, że góra i dół są nieostre?
Myślę, że całość powinna być ostra ale nie tak ostra jak środek, który za bardzo zwraca na siebie uwagę.
Tak, chyba pierwszy najciekawszy. Mam tylko pytanie: czy to mała GO czy obróbka sprawiła, że góra i dół są nieostre?
Myślę, że całość powinna być ostra ale nie tak ostra jak środek, który za bardzo zwraca na siebie uwagę.
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 22.03.11 o 21:41
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
To nie kwestia obróbki. Tak ostrzy ten obiektyw na przysłonie 3.5 i właśnie dlatego użyłem tego obiektywu.
Chodziło mi właśnie o taki efekt głębi ostrości właśnie w tym temacie.
Rozumiem jednak, że nie każdemu musi on odpowiadać i inaczej to odbiera.
Właśnie o to mi chodziło by poznać opinię innych i zobaczyć czy ktoś odbierze to tak jak ja![]()
Przy okazji minionych świąt i ładnej pogody była okazja do spacerów a co za tym idzie szansa na nowe zdjęcia.
Przy jednym z wieczornych wypadów na łono natury postanowiłem popróbować łamania zasady nie fotografowania pod słońce.
Słonko powoli chyliło się ku zachodowi więc dawało ładne światełko.
Nie chciałem równoważyć światła słonecznego lampą błyskową tylko pozostać przy tym co da światło zastane i jaki da to klimat.
Jak wyszło oceńcie sami. Za wszelkie sugestie jak zwykle będę wdzięczny![]()
Jak robisz zdjęcia pod światłem lepiej błyskać lampą![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
w moim guscie tylko 3 zdjatko
glebokosc wyobrazni siedzi w szczegolach .
(E-30, zd 70-300, 14-42, 14-54 w planach zd 35)
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Dziękuję za wszystkie opinie i podpowiedzi.
Temat robienia zdjęć pod światło uważam za zamknięty![]()
I tak zakończyłem go na minusie
Tym razem powrót do tematu rycerskiego przy okazji kolejnej majówki na zamku w Kliczkowie
Dwojeczka niezla![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO