Chyba wiem co chciałeś uzyskać. Ostre światło rozproszone po podłodze ale nie oślepiające nasze oczy. Coś jakby sypnąć kurzem.
Chyba wiem co chciałeś uzyskać. Ostre światło rozproszone po podłodze ale nie oślepiające nasze oczy. Coś jakby sypnąć kurzem.
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233
1-go maja postanowiłem się wybrać do Kliczkowa na coroczną majówkę rycerską. W tym roku miałem nadzieję na większe "pstrykanie" i tu trochę się rozczarowałem. Wcześniej nie zwracałem większej uwagi na liczbę osób odwiedzających to miejsce a w tym roku nabrało to dużego znaczenia. Ustawienie się z aparatem tak by mieć dobrą pozycję graniczyło z cudem. Albo ktoś wchodził w kadr bądź wyznaczone miejsca nie ułatwiały zadania. Generalnie skomponowanie względnego kadru było dosyć trudne (no może tylko dla mnie) Po domowej selekcji zdjęć większość wylądowała w koszu. Kilka, z których też nie jestem wyjątkowo zadowolony zamieszczam poniżej.
P.S. Patrząc na sprzęt jaki pojawił się na majówce to Olympusów naliczyłem ze 3 szt.![]()
Ciekawy temat do zdjec. Pierwsze z serii fajne, ciekawe, obrobka mila dla oka, ma klimat. Sredniowiecznie przebrana niewiasta z nowoczesna lustrzanka po prostu zabawne (choc szkoda, ze ostrosc gdzies sobie poszla, no i jej mina - bezcenne
Brawo!
Thomasso
Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 6.05.10 o 14:39
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Bardzo malownicze to wnętrze opuszczonego domu.
Podobałoby mi się 28 o jeden krok w tył- tak aby jeszcze margines nad i pod drzwiami był. No i widziałabym tu kolor tak jak w 29.
Klimat jest
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Thomasso - dzięki za opinieCo do niewiasty to niestety miałem ją daleko ale na "panienko z aparatem uśmiechnij się" zareagowała
Wanilia - krok w tył był niemożliwy bo już stałem oparty o ścianęCo do kolorów to wydawały mi się zbyt jednolite dlatego zdecydowałem się pozbawić ich zdjęcia.
W niedzielę przyszło mi oglądać pokaz tańca przedszkolakówWcześniej wiedziałem od córki tylko, że będzie to taniec towarzyski a układy to "kwadrat" , "w tył i w przód" i jeszcze jakieś nic nie mówiące nazwy. Na miejscu dowiedziałem się, że przedszkolaki zaprezentują się w walcu angielski, wiedeńskim, czaczy i...zapomniałem czym jeszcze
Oczywiście z tańcem miało to niewiele wspólnego. Było to raczej na zasadzie "każdy sobie" ale rodzice mieli radochę a i dzieci były z siebie dumne po otrzymaniu złotych medali i dyplomów. Przy okazji odbył się pokaz par tańczących już dłużej w tej szkole tańca. Postanowiłem poświęcić im kilka klatek w swoim aparacie.
Przy okazji chyba założę temat jak w takich warunkach zrobić dobre zdjęcia przedstawiające ruch![]()
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Tym razem zdjęcia bez większej historii. Dwa ujęcia mojej pociechy![]()
Cześc,
gratuluję pociechy. Pierwsza fotka rewelacja. Olki robią najlepsze fotki BW moim zdaniem.![]()
ZD 35 mm - już nie boję się robaków
Oby dwa zdjęcia fajnePierwsze ma coś w sobie,drugie zaś wesołe
![]()