Strona 4 z 20 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 192

Wątek: Quentin35 - pierwsze kroki w świecie luster

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    A moglbys wrzucic te dwa srodkowe (peronowe) tutaj, ale bez obrobki (tylko wykadrowane, wyprostowane, tylko bez tego HDRu)?? Te slabe kolory, o krtorych pisales mnie zainspirowaly, ale musze widziec oryginaly :P Jesli mozna oczywiscie.
    Po namysle wlasnie te dwa ujecia (srodkowe z serii) mi sie najbardziej podobaja

Tom.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar Quentin35
    Mieszka w
    Żagań
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Mam nadzieję, że nie pozbyłem się "czystych" wersji. Będę mógł to jednak sprawdzić wieczorem w domu. Jeśli są, to wrzucę jej w oryginalnym stanie.

Mieszka w
    Żagań
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Oto peronowe bez hdr.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	15a.jpg
Wyświetleń:	88
Rozmiar:	143,7 KB
ID:	31934   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	16a.jpg
Wyświetleń:	98
Rozmiar:	194,1 KB
ID:	31935  

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Takie mialem wizje po tym jak przeczytalem nostalgiczny dosc opis stacji, jej krotka historie. Oczywiscie na tyle ile moglem na szybko sie pobawic tymi fotkami. W kazdym razie chyba widac jaki byl zamysl?

Pozdrawiam
    Tomek
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	001.jpg
Wyświetleń:	88
Rozmiar:	116,3 KB
ID:	31942   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	002.jpg
Wyświetleń:	82
Rozmiar:	128,6 KB
ID:	31943  
    Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 12.04.10 o 23:16
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    HDRowe kombinacje nie przypadły mi do gustu, ale pierwsza fotka z drzwiami lekko podrasowana- jest bardzo fajna.
    Nie wyrzucaj oryginałów jeśli są coś warte, a przeróbki zapisuj jako nowy plik. Zawsze mogę sie jeszcze przydać.
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Pierwsze dwa bardzo fajne - kolorki i kadry. Pozostałe - przegięte, nie podobają mi się. Fajnie gdybyś obrobił je w podobny sposób jak te dwa pierwsze - nie za mocno, tak... na granicy

Mieszka w
    Żagań
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Thomasso - dzięki za Twoje wersje. Na pewno przydadzą się w przyszłych nostalgicznych eksperymentach.

Wanilia i bufetowa - wam także dziękuję za cenne uwagi. Dobrze móc popatrzeć na zdjęcia z innej, pokomentarzowej perspektywy
    A zdjęcia zapisuję w oryginale ale jako zupełnie "dziewicze"

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Quentin35 Zobacz posta
    Tak więc wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie i mimo wielu chęci oraz wypstrykania (trochę na siłę) wielu klatek efekt był marny.
    Wybrałem cztery, które jako tako mi się spodobały choć i tak czuję, że to nie to czego oczekiwałem.
    Witaj.

Na początku muszę Cię pochwalić - jako jeden z nielicznych kolegów w tym dziale,zachowujesz zdrowe podejście do rzeczy no i szacunek dla Twojego widza a to się ceni!

Zdjęcia wykonane podczas inscenizacji są co tu dużo gadać,bardzo dobre,jeśli patrzeć na nie poprzez dział w którym się znalazły - jest kompozycja,temat,dobre naświetlenie i obróbka.Najbardziej ciekawa wydaje mi się fota z wzięciem jeńców do niewoli.

Dwa kolejne zdjęcia tym razem z cmentarza żołnierzy z I i II Wojny Światowej
    Poprawnie ale trochę nudnawo,no ale w końcu trudno o coś innego w takim miejscu.

Poniżej po dwie fotki fauny i flory. Jak zwykle za wszelkie uwagi będę wdzięczny.
    Tu dopiero wieją nudą a także nieciekawe kadry,obróbka,no i temat,chociaż dla biologa czy miłośnika tematu - w sam raz.

Wątek wydaje mi się być interesujący,dlatego wpadnę jeszcze tu na pewno.

Pozdrawiam.
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography

Mieszka w
    Żagań
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    e-510 dzięki za podsumowanie mojego skromnego dorobku fotograficznego
    Fotografując wcześniej hybrydami nie specjalnie przykładałem się do kompozycji czy przekazu jakie miało mieć dane zdjęcie. Może dlatego, że były to w większości typowe albumówki z rodziną w tle. Obróbka też ograniczała się do podstawowych zabiegów. Odkąd trafił w moje ręce "olek" sytuacja diametralnie się zmieniła. Aparat zabieram nawet jadąc do pracy, bo a nóż widelec trafi się jakaś ciekawa sytuacja warta uwiecznienia Ostatnia sesja dworcowa też był w pewnym sensie czymś nowym gdyż spędziłem ponad godzinę chodząc po całym terenie zastanawiając się nad kadrami. Obróbka też zajmuje całe wieczory. Szukanie efektu, który zadowoli nie jest proste, zresztą widać to po moich próbach Generalnie cieszę się, że mogę bawić się fotografią i przy okazji uczyć się od lepszych.
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar e-510
    Mieszka w
    West Sussex
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    e-510 dzięki za podsumowanie mojego skromnego dorobku fotograficznego
    Fotografując wcześniej hybrydami nie specjalnie przykładałem się do kompozycji czy przekazu jakie miało mieć dane zdjęcie. Może dlatego, że były to w większości typowe albumówki z rodziną w tle. Obróbka też ograniczała się do podstawowych zabiegów. Odkąd trafił w moje ręce "olek" sytuacja diametralnie się zmieniła. Aparat zabieram nawet jadąc do pracy, bo a nóż widelec trafi się jakaś ciekawa sytuacja warta uwiecznienia Ostatnia sesja dworcowa też był w pewnym sensie czymś nowym gdyż spędziłem ponad godzinę chodząc po całym terenie zastanawiając się nad kadrami. Obróbka też zajmuje całe wieczory. Szukanie efektu, który zadowoli nie jest proste, zresztą widać to po moich próbach Generalnie cieszę się, że mogę bawić się fotografią i przy okazji uczyć się od lepszych.
    Pozdrawiam
    Masz bardzo zdrowe podejście do fotografii - to dobrze rokuje na przyszłość.
    Tak jak napisałeś - focenie albumowe to zupełnie inna bajka - zdjęcia robi się dla siebie,rodziny,przyjaciół i każde będzie wyjątkowe i piękne.
    Tutaj publikujesz już pod publikę,która jest mniej lub bardziej wyrobiona fotograficznie i dlatego często ludzie,którzy pierwszy raz publikują coś na fotograficznych portalach,dziwią się słabym przyjęciem ich prac.A przecież ciocia mówiła,że to takie piękne zdjęcia...

Sesyjka dworcowa najbardziej mi się spodobała i chciałem poświecić jej trochę więcej miejsca z uwagi na to,że są to klimaty,do których mam po prostu sentyment.

Koniecznie wróć tam jeszcze i to nie raz!

Pozdrawiam.
    Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
    Landscape Photography