Dziś się w końcu ruszyło ( bataliony i łęczaki). Po południu będę miał wieści z Woniecka.
Dziś się w końcu ruszyło ( bataliony i łęczaki). Po południu będę miał wieści z Woniecka.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
No i wieści ni maZamiast dać nura w przyrodę dałem nura pod maskę...
Rozrusznik rozebrany, wyczyszczony ale składać będę dopiero jutro..
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Dzisiaj zawitałem na Grądy Woniecko. Na drodze w kierunku Bronowa jest jeszcze trochę wody i nawet terenówką nie wszędzie da się dotrzeć, ale kilka batalionów dość ładnie zapozowało. Tutaj też niewielki klucz gęsi oraz polujące dwa bieliki, które w pewnym momencie spłoszyły całe niewidoczne wcześniej towarzystwo.
Ładnie kwitną też kaczeńce
Wcześniej udało mi się wypatrzeć pojedyncza berniklę białolicą wśród gęsi siedzących pod Wizną.
Ostatnio edytowane przez KamilB ; 30.04.11 o 17:43
Ja zawitałem wczoraj na Biały Grąd.
I nie ma komu ich ścigać...
Chłopaki ze Straży Parku siedzą jak idioci, bo nie ma kropli paliwa i Park nie ma za co kupić choćby 15l...Paranoja.
Zrobimy inaczej. Rejestracje są dobrze widoczne. Mouson - to było już w granicy Parku? Jezeli tak to zdjęcia wyślę do biura, a tam straż pociągnie sprawę dalej. Zgłoszenie pójdzie na policję , oni ustalą właścicieli i papiery złożą do sądu.
słusznie, chociaż może trochę postraszą, bo zarzutów na podstawie takich zdjęć nikt raczej nie poczyni - równie dobrze wyprą się, że to był park, polna droga gdzieś na obrzeżach miasta.
W zeszłym roku pod moją czatownię w lesie podjechała młodzież jakimś militarnym autem, zatrzymało ich kilka drzew, i się wycofali. Nie dałem rady zrobić zdjęć, ale i tak pewnie nic bym z tym nie zrobił, bo to dzieci takich ludzi, którym wszystko wolno ...
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300