Strona 27 z 95 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 948

Wątek: Biebrza całodobowo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Hej lucas. Nie rozpisywałem się bo jeszcze rany zbyt świeże
    Zapomniałem dodać, że nad Biebrzą jest świetny moment na ... grzyby. Kurcze, jakie ostatnio rydze wyhaczyłem! Miód. jeżeli więc komuś się w fotografii nie poszczęści to polecam wpaść do lasów na grzyby.
    Po cichutku dodam, że rydze to tak na obrzeżach olsów...ino cichutko, nikomu ani słowa
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

Awatar KamilB
    Mieszka w
    podlaskie (BKL)/SGGW
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucas_g Zobacz posta
    KamilB, ładny batalion.
    Pozdrawiam
    Dzięki Szkoda, że nie miałem jeszcze wtedy lustrzanki, ale po maturze będę miał dużo czasu i planuję go maksymalnie wykorzystać, więc może i jakieś lepsze fotki wpadną

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KamilB Zobacz posta
    Dzięki Szkoda, że nie miałem jeszcze wtedy lustrzanki, ale po maturze będę miał dużo czasu i planuję go maksymalnie wykorzystać, więc może i jakieś lepsze fotki wpadną
    Będą lepsze na pewno. Widać, żeś zawzięty okrutnie - to dobrze. Z czasem dojdzie wiedza i obycie. Na początku 60% moich zdjęć to były kawałki ssaków w gąszczu trzcin. Potem nieodparte pragnienie wypełniania kadrów zwierzem aż po brzegi. W końcu się uspokoiłem i zacząłem reżyserować sobie ujęcia na długo przed naciśnięciem spustu.
    Batalion całkiem przecież niezły - dorzucić mu tylko niską perspektywę i cacy. Dojdziesz do wszystkiego. Jak mawiał mój jeden znajomy - ,, Nie od razu Rzym spalono".
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."

Awatar KamilB
    Mieszka w
    podlaskie (BKL)/SGGW
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    Będą lepsze na pewno. Widać, żeś zawzięty okrutnie - to dobrze. Z czasem dojdzie wiedza i obycie. Na początku 60% moich zdjęć to były kawałki ssaków w gąszczu trzcin.
    W sumie to dopiero zaczynam swoją przygodę z fotografią i muszę się jeszcze dużo nauczyć. Jak na razie większość moich zdjęć ptaków i ssaków ma wartość raczej dokumentacyjną, a te lepsze powstają najczęściej z samochodu (batalion) lub w miejscach gdzie zwierzaki same pchają się pod obiektyw (rybitwy, wiewiórka).
    W tym roku dopiero odkrywałem ciekawe miejsca nad Biebrzą i Narwią (i nie tylko), ale za to w przyszłym już będę wiedział gdzie pojechać, więc myślę, że nie powinienem się nudzić po maturze. Oby do wiosny

Znalazłem jednak jeszcze kilka zdjęć, które nadają się do pokazania w tym temacie :

Z weekendu majowego, miejsce wszystkim dobrze znane

Z początku września:

Grądy-Woniecko

okolice Bronowa

słynna batalionowa droga, trochę za późno tam trafiłem...
    Ostatnio edytowane przez KamilB ; 22.09.10 o 21:15

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Grądy Woniecko , fajny kadr lecz dla mnie przepalone trochę.

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Łosie, grzyby i jelenie...

Reasumując aktualny czas:
    Świtem fotograficznie łosimy i jeleniemy, potem relaks, po obiadku na grzyby, przed wieczorem znowu można fotografować a gdy zapadnie zmierzch polecam zatrzymać się na:
    1) Gugny wieża widokowa
    2) Barwik wieża widokowa
    3) Batalionowa Łaka wieża widokowa ( w sumie się nie opłaca bo daleko , ale jak już ktoś zabłądzi...)
    4) Tzw Kopciowe ( chałupka przy Carskiej Szosie, 3,5 km na płn od Laskowca)
    5) Mostek przy południowej granicy Parku ( 2km na płn od Laskowca) i posłuchać rykowiska. Koło mnie ryczą blisko trzy byki - max 200m od szosy, a z daleka słychać jeszcze ze 4.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    142
    Moja galeria
    Posłuchać rykowiska w głuszy samemu w lesie - bezcenne
    za wszystko inne zapłacisz kartą...

Ostatnio siedziałem w czasie pełni, piękna, srebrna poświata księżyca przedzierająca się pomiędzy drzewami, podnoszące się mgły, tworzące się refleksy , dookoła ryczące jelenie, które co pewien czas galopowały w gęstwinie dudniąc kopytami i szczekające łanie.

Kosmiczne doznanie, naprawdę warto wyskoczyć na parę wieczornych godzin do lasu i posłuchać.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Niom, znajomy właśnie wyjechał, ale on tylko poluje na Jelenia Karpackiego. Ostatnie niedobitki tego gatunku są w Bieszczadach. On poluje z D300 :] co by komuś się nie przyśniła dubeltówka
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Rykowisko

Fakt. Przepiękny spektakl. Dodatkowo nad Biebrzą cieszy mnie fakt, że nie psuty jest on odgłosami strzałów.
    Jeżeli komuś zamarzy się oprócz nasłuchiwania fotografowanie to polecam ( po cichu oczywiście - coby potem tłumów nie było) N-ctwo Bytnica, tzw. Łąki Dobrosułowskie. Chociaż w internecie są informacje ogólnodostępne to mało kto o nich wie.
    Od razu zaznaczam, że zezwolenie na fotografowanie jest tam konieczne i udziela je osobiście tamtejszy Nadleśniczy.

Awatar KamilB
    Mieszka w
    podlaskie (BKL)/SGGW
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Byłem dziś w okolicy wydm nad Narwią, w Burzynie i Brzostowie. Wiosenne przeloty trwają - w miejscach gdzie jest więcej wody można spotkać stada czajek, szpaków, kaczek, łabędzi, czapli i gęsi.
    Pod Wizną widziałem też dzisiaj rybołowa i 4-5 bielików

Zdjęcie rybołowa też mam, ale tylko dokumentacyjne.