Witam, to mój pierwszy post na forum. Nazywam się Kamil i mieszkam w okolicach Kolna. Interesuję się głównie ptakami i fotografią, więc w związku z tym pod koniec marca tego roku wybrałem się na pierwszą biebrzańską wyprawę (wtedy jeszcze bez lustrzanki) i od tamtej pory zaczęła się moja przygoda z Biebrzą. Przez ten czas poznałem już trochę Dolny Basen Biebrzy oraz Dolinę Narwi od Bronowa po Zajki.
Tydzień temu wybrałem się na bukowisko. Widziałem 2 łosie: jednego udało mi się wypatrzeć w oddali z wieży na Bagnie Ławki, a drugi stał w krzakach przy Carskiej, podglądany przez grupę Francuzów. Po godzinie 20 w Burzynie odzywało się kilka osobników, jednak znajdowały się dość stosunkowo daleko i było je słychać dość słabo.
W piątek ponownie wybrałem się do Burzyna i jeszcze przed zmrokiem udało mi się wypatrzeć jednego łosia (na zdjęciach okazało się, że były dwa), ale za to przez cały wieczór żaden się nie odezwał (chyba było im za zimno).
Pozdrawiam wszystkich miłośników Biebrzy
P.S. Mam nadzieję, że będę mógł tu pokazywać swoje zdjęcia, pomimo tego, że robione były nie Olympusem a Nikonem D90 (wcześniej fotografowałem też Panasonicem Lumix'em FZ8 )![]()
![]()

Odpowiedz z cytatem