Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: aparat 1000-1200zł

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Tak jest, w kilku modelach. W opisach piszą wtedy o "Dual stabilization". Dlatego że wcześniej stabilizacja była robiona za pomocą ISO, a potem na matrycy "antishake". Kilka modeli mju i ten ostatni SP550 ma stabilizowaną matrycę
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    Ja bym poczekał, SP550 to już nowa generacja, może jakością zdjęć nie zabije, ale ma wreszcie wszystko to czego brakowało poprzednikom, przez co nie tamte modele nie stały się hitem. Ten prawdopodobnie będzie. Wszystko na to wskazuje
    Brakuje mu sanek do zewnętrznej lampy błyskowej.
    Pewnie Olympus mniej-więcej pół roku później wrzuci następnego kompakta z sankami...
    No i brakuje mu USB2.0! Drobiazg, a jednak! Stara przypadłość Olympusów...

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Ja mysle, ze on nieprzypadkowo nie ma sanek. Olympus uznal, ze jest to aparat, ktory ludzie beda zabierac na wycieczki, do przyrody, architektury, ze wzgledu na ogromny zoom. W zwiazku z tym po co sanki? Jak ktos chce portrety i prace w studio, to E330 i inne lustrzanki czekaja... Mysle, ze tak rozumowal Olympus. Komapkt, w ich wlasnej firmie, nie moze odbierac klientow lustrzanek. A USB 2.0 o predkosci 1.1 da sie przezyc. Nawet bez czytnika.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam ponownie.
    Kupiłam dziś olympusa sp 500 uz na jednej z aukcji interenetowych.Cieszę się że w końcu udało mi się znaleźć ten model.Mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze i uczciwie zorganizowane i że będę zadowolona z mojego pierwszego własnego aparatu
    Dziękuję wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam i życze miłego fotografowania.

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez slimaczek_20
    Witam ponownie.
    Kupiłam dziś olympusa sp 500 uz na jednej z aukcji interenetowych.Cieszę się że w końcu udało mi się znaleźć ten model.Mam nadzieję ze wszystko będzie dobrze i uczciwie zorganizowane i że będę zadowolona z mojego pierwszego własnego aparatu
    Dziękuję wszystkim za pomoc.

Pozdrawiam i życze miłego fotografowania.
    Oczywiście dodaj jakieś zdjęcia! Dobry wybór!
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziś doszła do mnie paczka z aparatem
    Tylko puki co muszę się nauczyć go obsługiwać i kupić kartę 1 lub 2 giga zanim umieszczę swoje fotki
    Szkoda że nie mam polskiego menu:/
    Skąd mogę takie pobrać?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mińsk Mazowiecki
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kup 1gb H, zawsze troche szybciej bedzie dzialac. U mnie po zmianie z typu M zapis raw skrocil sie z 8 do 6sek.
    Do 500 chyba nie ma polskiego menu, ale jesli sie myle, to po podlaczeniu aparatu do kompa, w OM (uaktualnij aparat) powinno byc dostepny do pobrania polski jezyk.
    4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    Cytat Zamieszczone przez slimaczek_20
    Słuchajcie a co myślicie o mju 750:/.Bo ja już naprawde się pogubiłam.
    Więc dobry aparat z co ważne optyczną stabiizacją! Mam i nawet dobrze działa.

Serio polecasz, nie za bardzo szumi?
    Bo ja od pewnego czasu zastanawiam się nad zakupem małpki i po wielu lekturach i analizach skłaniam sie albo do Fuji F31, albo do Canona 700IS, a o małych Olkach nawet nie myślałem.
    Pozdrówka

Awatar Belzebub
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam

Postanowilem sie podpiac pod ten temat zeby nie zasmiecac a mam podobny problem
    Puki co wladam slabiutkim kompakcikiem (c-450) i nie mam zbyt duzego doswiadczenia ale chcial bym sie troche uczyc i rozwijac
    Wszyscy doradzacie w tym przedziale cenowym, OLYMPUSA SP-510 i przyznam ze aparacik bardzo sie mi podoba i wasze opinie (rowniez w innych tematach) bardzo mnie zachecaja w jego kierunku!!! aczkolwiek mam kiepskie doswiadczenie z olympusem jak juz wspomnialem mam C-450 i po 16 miesiacach jego uzytkowania (czyli praktycznie zaraz po zakonczeniu okresu gwarancji) aparat sie popsul!! (sa czeste problemy z wysunieciem obiektywu, slabo dobiera ostrosc) pozatym ma strasznie dlugi czas reakcji i wrecz pozera baterie!!wiec jestem ciekaw jak jest z tym modelem Olka(SP-510)???
    ogladalem rowniez modele o ktorych nikt tutaj nie mowi a mianowiecie:
    -PANASONIC DMC FZ 4
    -KODAK Z 612
    -KODAK P 850
    ktory z nich polecili byscie dla mnie??? dodam ze najczesciej robie fotki tradycyjne "wakacyjne" ale tez duzo krajobrazowych i wieczornych
    Z gory bardzo dziekuje za wasze opinie
    Pozdrawiam
    Fujifilm FinePix S6500fd + XD 2GB H + C-450 ZOOM + XD 256MB M + akumulatorki + statyw + pokrowiec:P

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Belzebub
    Witam

Postanowilem sie podpiac pod ten temat zeby nie zasmiecac a mam podobny problem
    Puki co wladam slabiutkim kompakcikiem (c-450) i nie mam zbyt duzego doswiadczenia ale chcial bym sie troche uczyc i rozwijac
    Wszyscy doradzacie w tym przedziale cenowym, OLYMPUSA SP-510 i przyznam ze aparacik bardzo sie mi podoba i wasze opinie (rowniez w innych tematach) bardzo mnie zachecaja w jego kierunku!!! aczkolwiek mam kiepskie doswiadczenie z olympusem jak juz wspomnialem mam C-450 i po 16 miesiacach jego uzytkowania (czyli praktycznie zaraz po zakonczeniu okresu gwarancji) aparat sie popsul!! (sa czeste problemy z wysunieciem obiektywu, slabo dobiera ostrosc) pozatym ma strasznie dlugi czas reakcji i wrecz pozera baterie!!wiec jestem ciekaw jak jest z tym modelem Olka(SP-510)???
    ogladalem rowniez modele o ktorych nikt tutaj nie mowi a mianowiecie:
    -PANASONIC DMC FZ 4
    -KODAK Z 612
    -KODAK P 850
    ktory z nich polecili byscie dla mnie??? dodam ze najczesciej robie fotki tradycyjne "wakacyjne" ale tez duzo krajobrazowych i wieczornych
    Z gory bardzo dziekuje za wasze opinie
    Pozdrawiam

Z wielu różnych opinii, które czytałem, wynika, że 510-tka, to prawdziwy aparat fotograficzny za rozsądne pieniądze.
    Jeśli chodzi o markę Panasonic, to z recenzji wynika, że jest championem szumu i aparaty tej marki szumią nawet przy ISO 100 !
    Pewno warto również rozważyć kompakty Canona, które cieszą się zwykle dobrą opinią.
    Pozdrówka