Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 32 z 32

Wątek: OLYMPUS ZD ED 12-60 mm

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    12-60 (14-54) i 50-200 to szkła dla których warto mieć 4/3.
    Dla mnie to najulubieńsze ze szkieł jakie posiadam.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    *chyba nie można w ten sposób porównywać różnych systemów.
    Na Optycznych na pewno nie. Ich procedura testowa jasno tego dowodzi. Porównania mają sens w obrębie jednego systemu. Długo np. szkła EF-S testowali na 20D a to demon rozdzielczości nie jest Nie wyrokuję czy to źle czy dobrze, po prostu przyjąłem tą procedurę do wiadomości i wg niej odczytuję wyniki testów.
    Ostatnio edytowane przez romek1967 ; 13.03.10 o 22:55 Powód: Automatyczne scalenie postów
    The question is: What is a Mahna Mahna?

czato
    Gość

12-60 vs. 2 obiektywy

Ja niestety sprzedałem swoje 12-60mm. Zamiast tego mam 9-18 i ZD50.
    Z jednej strony - nie mam szybkiego AF, no i trochę ogranicza to wykorzystanie w pewnych zastosowaniach.

Z drugiej strony stwierdziłem że albo używam 12mm, albo 60mm - a nic pośrodku, a używanie stałki też wymusza nieco inną pracę.

Poza tym na wycieczki w plener często wystarczy szeroki kąt i lekkie 40-150mm.

Niemniej 12-60mm jest super ostre, zwłaszcza w okolicach 18-35mm.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów