1. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak używać poprawnie w tym aparacie tryb MF?
2. Czy podczas naświetlania możliwe jest zoomowanie?
3. Jaki jest najdłuższy czas naświetlania i czy przy trybie bulb muszę trzymać cały czast spust migawki?
1. Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak używać poprawnie w tym aparacie tryb MF?
2. Czy podczas naświetlania możliwe jest zoomowanie?
3. Jaki jest najdłuższy czas naświetlania i czy przy trybie bulb muszę trzymać cały czast spust migawki?
Witaj.
1.Po ustawieniu na MF w górnej części ekranu zobaczymy podziałkę,która wskaże nam w przybliżeniu odległość od fotografowanego przedmiotu.Potem przyciskami "prawy" "lewy" ustawiamy ostrośc na powiększonym obrazie i naciskamy migawkę.Możemy też zablokować ostrośc naciskająć przycisk OK.Na podziałce proszę ustawić "metry".
2.Nie rozumię pytania.
3. 8 minut,tak.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez zojer ; 13.03.10 o 03:59
właśnie się dziś dokopałam - czyli żeby uniknąć przy długich czasach naswietlania (tryb bulb) najlepiej jest zainwestować w wężyk spustowy z blokadą trybu B? Znalazłam zamienniki na aledrogo - czy takie się nadadzą czy lepiej zainwestować w oryginał?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
http://www.allegro.pl/item943035281_...sp_590_uz.html
czy może ktoś słyszał o zapowiedziach nowego firmware? Jka na razie do niczego się nie dokopałam, albo po prostu szukać nie umiem C:
Wężyk powinien pasować. Mam też zamiennik, który poza logo producenta, wygląda tak samo.
O aktualizacji nie mam bladego pojęcia.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
a ja tak liczyłam, że w koncu przy nowym firmware beda rawy, widac moge sobie tylko pomarzyc....