Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Wątek: Wyzwalacze radiowe Phottix Aster

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Dziękuję za odpowiedzi.
    Jeszcze jedna kwestia czy pilot Olympus RM-1 pozwala na wyzwalanie zdalnie migawki bez żadnych dodatkowych urządzeń (E-30) typu odbiornik ? Miał ktoś ten pilocik może ? Czy da się tym sterować nastawą AF ?

http://fotozakupy.pl/piloty-wezyki/o...m-1-pilot,397s

Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez maestro ; 12.07.10 o 01:46

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Kupiłem Pixel Pawn, trochę drożej niż chińczyki, ale do przełknięcia (200 zł.). Taki jak w linku: http://www.foto-tip.pl/sklep/product...oducts_id=1667 Sprzęt niezawodny, porządnie wykonany (nie z taniego plastiku jak chińskie wyzwalacze), zasięg 80 metrów, odbiornik na małych paluszkach. Nagminnie zapominam wyłączyć odbiornik i już po trzech dniach chińczyk zżera bateryjkę.

Pixel z moim Nikosiem podpięty na odwrót działa jako radiowy wyzwalacz aparatu. Rewelka. Ma jeszcze jakieś funkcje, których nie rozkminiłem i już raczej nie rozkminię, bo zgubiłem instrukcję.

Aaaa, zapomniał bym. Działa mi to ustrojstwo bezbłędnie z Olkiem E400.
    Ale dziala z Olkiem jako wyzwalacz zdalny lamp, czy jako wyzwalacz zdlany aparaty, czy obie funkcie realizuje?

Thomasso
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Ale dziala z Olkiem jako wyzwalacz zdalny lamp, czy jako wyzwalacz zdlany aparaty, czy obie funkcie realizuje?

Thomasso
    Nie wiem jak z Olkiem, musisz pogrzebać w necie. Z Nikosiem działa bez zarzutu. Także jako wyzwalacz radiowy migawki aparatu.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Ja mam jedno pytanie:
    Metz48 i do tego wyzwalacz tetra. Będzie hulać?
    Może ktoś potwierdzić? Nie chce kota w worku.

Awatar EuroTrakker
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    A ja mam takie pytanko, czy jest możliwość wyzwolenia METZ-a 58 AF-1 z E-400 za pomocą jakiegoś nadajnika bez podpinania pod lampę odbiornika? (tzn. odbiornik z kompletu podpiąć np. pod drugą lampę, w końcu 58 AF-1 posiada funkcję bezprzewodowego wyzwalania, ale mój E-400 nie).

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Pozdrawiam
    E-M5 m.II + m.ZD 9 FishEye BodyCap + m.ZD 14-42 IIR + m.ZD 40-150 + m.ZD 45 + m.ZD 60 + m.ZD 12-100

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroTrakker Zobacz posta
    A ja mam takie pytanko, czy jest możliwość wyzwolenia METZ-a 58 AF-1 z E-400 za pomocą jakiegoś nadajnika bez podpinania pod lampę odbiornika? (tzn. odbiornik z kompletu podpiąć np. pod drugą lampę, w końcu 58 AF-1 posiada funkcję bezprzewodowego wyzwalania, ale mój E-400 nie).

Pozdrawiam
    nie ma takiej możliwości
    jedyna droga to nadajnik pod lampę, chyba ze twoja lampa ma foto cele, w takim wypadku jedna lampkę wyzwalasz przez odbiornik 2 przez foto cele
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.

Awatar EuroTrakker
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Hm, rozumiem.
    Dziękuję za odpowiedź
    To jeszcze jedno takie techniczne pytanko, czy Phottix Aster będzie dobrze działać z moim sprzętem (E-400 i METZ 58 AF-1)?
    Czy ewentualnie jakiś inny komplet nadajnik - odbiornik?

Pozdrawiam!
    E-M5 m.II + m.ZD 9 FishEye BodyCap + m.ZD 14-42 IIR + m.ZD 40-150 + m.ZD 45 + m.ZD 60 + m.ZD 12-100

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    używam Phottixa z e3 lampami fl50R canonem 550 nikonem sb600, 24 28, 800, i Masa innych wiec sądzę z Metzem będzie działać bez problemu.
    Ostatnio edytowane przez taztaz ; 21.12.10 o 16:29
    Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.

Awatar EuroTrakker
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Odkopując trochę temat chciałbym się dowiedzieć, czy takie wyzwalacze radiowe: http://www.foto-tip.pl/sklep/radiowy...ic-p-2012.html będą funkcjonować w połączeniu z E-400 i METZ-em 58 AF-1? Wiem, że będzie działać wszystko jedynie w trybie manualnym lampy błyskowej, ale nie mając sterowania radiowego lampą z body chciałbym coś w zamian. Czy te wyzwalacze są warte zainteresowania czy może lepiej jakieś inne? Jeśli tak to jakie polecacie?

| OlyJedi Awatar taztaz
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    widzę że nadal szukasz idealnego rozwiązania
    ten twój ostatni plusy to częstotliwość 2,4 stabilniejsze niż photixsy, lecz ja na swoje nie narzekam, kolejny + to ze może być pilotem do aparatu zastanawiam się jak to funkcjonalne rozwiązanie, minusy to jeden odbiornik w zestawie