Panasonic podal ceny na rynku UK
G2 body + kit £629
G10 body + kit £499
dostepność czerwiec 2010
zródlo:
www.amateurphotographer.co.uk
Panasonic podal ceny na rynku UK
G2 body + kit £629
G10 body + kit £499
dostepność czerwiec 2010
zródlo:
www.amateurphotographer.co.uk
Przepraszam że żyje, to JUŻ się nie powtórzy ......
Trochę nie w temacie, no ale jak to zobaczyłem to zacząłem drapać się po głowiePorównanie Auto Focusa nowego NX-a ze staruszkiem G1
1. Samsung NX-10 + 30/2.0
2.Panasonic G1+20.7
Ostatnio edytowane przez merti ; 23.03.10 o 01:56
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Czytales od ten post i nastepne?
https://forum.olympusclub.pl/showpos...&postcount=305
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Holender, no angielskiego to nie znam, a forumową debatę czytałem niedawno i zapomniałem o tymAle dzięki za przypomnienie, zapoznałem się ponownie z lekturą i teraz to aż serce ściska/zazdrość wyłazi, że nie ma tego moje małe body, tym bardziej, że Oly mógł też to w swoim E-P1 wpisać/zmienić, bo mimo że pierwszy pokazał mikrusa, to jak dobrze pamiętam PEN był po G1...
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Są już do ściągnięcia zdjęcia testowe z G2, w tym również rawy: http://www.imaging-resource.com/PROD.../DMCG2THMB.HTM.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Po bliższym przyjrzeniu się jpegom i po wywołaniu rawów stwierdzam, że jest słabo w porównaniu do E-PL1.
Ostatnio edytowane przez epicure ; 30.04.10 o 21:16 Powód: Automatyczne scalenie postów
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Test G2 (tu) na cnet z przykładowymi zdjęciami (tu)....
Kolejny test G2 - tym razem na "Trusted Reviews"
p.s. nie mogę się doczekać takiego G2, czy nawet GH1 w wykonaniu olympusa![]()
(...ale jestem cierpliwy).
Ostatnio edytowane przez outsider ; 26.05.10 o 10:44
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Nigdy nie zastanawiałem się nad aparatem fuji (chociaż filmy fuji ceniłem zdecydowanie wyżej od kodaka). Musiałbym wcześniej przetestować sprzęt.
Jeśli wypuszczą puszkę o gabarytach GH1, z AF takim jak w GH1, z mocowaniem do m4/3 (bez przejściówek), z odchylanym ekranikiem jak w GH1, z ekranikiem o rozdzielczości jak w GH1, z wbudowanym wizjerem i flashem jak w GH1, z sensowną klawiszologią jak w GH1, ze stabilizacją jak w E-P1, z kolorkami jpg-ów jak w E-P1 (aktualnie używam jpg+orf, ale w rawach, dzięki Bogu, grzebię niezmiernie rzadko, bo nie muszę), w przyzwoitej cenie (olyjedi pozwala mi kupić sprzęt olego w cenie hurtowej) to faktycznie nie czekałbym jak Estragon i Vladimir na Godota...
Sądzę jednak, że prędzej panas w końcu zacznie montować stabilizację w swoich puszkach, niż Fuji spełni wszystkie moje oczekiwania.....
Sądzę, że nie ma co liczyć na stabilizację w body u Panasonica.
Inaczej zmniejszyli by sobie sprzedaż szkieł z stabilizacją, a tego nie chcą.
Też czekam na body Olympusa, z odchylanym ekranem o wysokiej rozdzielczości i z rolką![]()
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA