Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 173

Wątek: Panasonic Lumix DMC-G2

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Mój posiada nr: BR8KA002137...
    A na czym polega różnica obu wersji?
    Ostatnio edytowane przez arczi80 ; 8.03.10 o 15:13

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez arczi80 Zobacz posta
    Mój posiada nr: BR8KA002137...
    A na czym polega różnica obu wersji?
    mój pierwszy dobry: BR8KA013703 ten który mam teraz ma nr: BR8KA023886 JEST SUPER , nie ma córki więc jej nr też bardzo dobry jak będzie trzeba to jak wróci. Różnice - środek jest podobnie , starsze mają znacznie bardziej mydlaste brzegi , ciut mniejszy kontrast, ciut gorsza praca pod światło
    a to nieudany nr na Niemcy: BR8LB002953
    więc wygląda na to , ze jak są dwa 00 po literach to pierwsza słabsza wersja, a 01... i 02... i dalej to nowsza lepsza.
    8 podejrzewam , że rok projektu KA- E.wsch lub LB obszar -E. zach - przy czym litery są oznacznikiem i nie mają wpływu na numeracje , która jest jednym ciągiem cyfr.
    to tak wyciągając wnioski.
    mój pierwszy zły miał na 99% (zapisek nie mogę znaleźć a znalazłem na słabo widocznym foto)nr BR8KA002618 ale na pewno znów dwa zera.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 8.03.10 o 15:43

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Dzięki za wyjaśnienie. No to wygląda na to, że mam tą pierwszą wersję.

rodzyn
    Gość
    warto pośledzić , czy będzie postęp z szumem i DR na G2, a jeśli taki tylko wydumano softowy,to warto sobie odnowić G1 i wtedy tylko soft do 1,2 i nową wersje szkła - wymiana wcale nie musi oznaczać dużej dopłaty.
    zresta jeśli G2 zawiedzie wtedy kupię w zapas jeszcze jedną G1 i będę czekał na ruch Olka.
    Pozdrawiam

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Dokładnie. Trzeba poczekać na testy G2, choć nie spodziewam się wyników zaskakująco odmiennych od G1. I ten dotykowy ekran...., dla mnie bardziej wada jak zaleta. Uciekam od "dotykowców" w telefonach, więc i z tym byłoby mi nie po drodze (szczególnie kiedy odległośc nosa od ekranu jest niewielka) Może i pomaga w szybszej obsłudze, ale czysty ekran aparatu....... bezcenny. Pozdrawiam.

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez arczi80 Zobacz posta
    Dokładnie. Trzeba poczekać na testy G2, choć nie spodziewam się wyników zaskakująco odmiennych od G1. I ten dotykowy ekran...., dla mnie bardziej wada jak zaleta. Uciekam od "dotykowców" w telefonach, więc i z tym byłoby mi nie po drodze (szczególnie kiedy odległośc nosa od ekranu jest niewielka) Może i pomaga w szybszej obsłudze, ale czysty ekran aparatu....... bezcenny. Pozdrawiam.
    testy jak testy - z nimi róznie bywa , natomiast gdy pojawi się w necie trochę sampli będzie można wyciągnąć jakieś wnioski.
    Ja w 99% używam EVF i generalnie wyświetlacz złożony , praktycznie otwieram tylko do fot z powierzchni gleby- wizjer to dokładny dubel jeśli chodzi o info - mam też włączone odtwarzanie wykonanej foty 1sek cały kadr i 1 sek. powiększenie i w 2sek bez odrywnia oka od wizjera mam wiedzę co zrobiłem i robić kolejną.
    Powiększenie w EVF bezcenne.
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 8.03.10 o 16:22

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    To ja mam trochę szczęścia Mój 14-45mm ma nr BR8KA031142 i wersję softu uaktualniałem tylko do wersji 1.2 głównie ze względu na blokadę niefirmowych aku. w nowszych firmware. W G2 jak na razie co można pochwalić myślę, to poprawiona ergonomia no i filmy, oby tylko nie kosztem jakości zdjęć.

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    To ja mam trochę szczęścia Mój 14-45mm ma nr BR8KA031142 i wersję softu uaktualniałem tylko do wersji 1.2 głównie ze względu na blokadę niefirmowych aku. w nowszych firmware. W G2 jak na razie co można pochwalić myślę, to poprawiona ergonomia no i filmy, oby tylko nie kosztem jakości zdjęć.
    gratki - aku nie problem - już można kupić obce aku z chipem oszukującym body.
    Ergonomia to kwestia przyzwyczajenia , natomiast solidność korpusu G1 i szkła wynika jedak z miejsca produkcji Japan
    - pytanie jak z tym w G2 gdzie jest "made" bo nowy kit w Chinach - nie sugeruje , że będzie gorzej , ale trzeba bedzie pomacać, cyt:no i filmy, oby tylko nie kosztem jakości zdjęć.

rodzyn
    Gość
    jeszcze G2 w kawałkach:
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	foi-rel-panasonic-3.jpg
Wyświetleń:	115
Rozmiar:	105,4 KB
ID:	30124  

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    aku nie problem - już można kupić obce aku z chipem oszukującym body.
    Wiem, wiem, że już są takie "oszukujące" body, ale ja akurat kupiłem wcześniej, który nie ma tej właściwości, a sprawuje się całkiem przyzwoicie. Po za tym jak pisałeś nowsze wersje softu wcale nie są lepsze, także raczej nie będę zmieniał. Nowy kit na razie nie napawa optymizmem, większy i lżejszy, plastykowy bagnet, choć wcale to nie znaczy, że będzie gorszy optycznie...