Hej Outsider. No ja bym nie powiedzial, ze dziala rownie dobrze, popatrz na wykres, szczegolnie co sie dzieje po prawej stronie. To jeszcze nie mowi o AF samego szkla, ale o wspolpracy korpus szklo, o uzytym algorytmie.
Mnie sie wydaje, ze Oly podkrecil szybkosc kosztem dokladnosci - mozna to bardzo latwo zrobic, znajac algorytm, o ktorym pisalem w innym poscie.
Mozna zalozyc, ze wyostrzenie ma sie skonczyc np. 0.5 sekundy. Soro Panas ma dwa razy szybszy odczyt z matrycy - w tym samym czasie wykona 2x wiecej probek.
Nie wiem, jak to bedzie przy kombinacji korpus G2 i szklo Oly. Czy to szklo podola probkowaniu z dwukrotna czestotliwoscia. Nie mam pojecia.
PS: mialem w rekach 14-42mm obok 14-45mm - oba Panasa. 14-42mm odstaje bardzo mocno. Nie dosc, ze ostrosc duzo, bardzo duzo slabsza - to nawet kontrast i kolory - duzo slabsze. Nie moglem uwierzyc. Czerwone elementy na ubraniu wychodzily prawie pomaranczowe. Nigdy czegos takiego nie widzialem w czesniej.
PS: jak ktos jest z W-Wy i chce podpiac 14-42mm Oliego do mojego G2 - prosze o kontakt na priv!

Odpowiedz z cytatem