ano spokojniej i ladne foteczki, ale dlaczego tak centralnie na wiekszosci kadrow umieszczasz pieski?![]()
ano spokojniej i ladne foteczki, ale dlaczego tak centralnie na wiekszosci kadrow umieszczasz pieski?![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Na większości fotek AF-C na środkowym polu, to powód, poszukam niecentralnych zdjęć. Moje stwory to naprawdę piekielnie szybkie bestie.
ostatnia wrzutke mam na mysli i domyslam sie ze sa piekielnie szybkie i ruchliwe itd. ale jakby poobcinac tu i owdzie te centralne kadry, to prezentowalyby sie MZ lepiej, lepszy bylby odbior![]()
Pobawię się wieczorkiem w PS, zobaczymy co z tego wyjdzie. Tomashhh, które foty masz na myśli, w jaki sposób byś je pociął, może jakiś przykład ? Jeżeli chcesz udostępnię większe zdjęcia.
MSZ to zbyt centralnie jest na 54, 55, 57. i proponuje Ci pobawic sie w pelnej rozdz. z tymi fotami i np. kiedy pyszczek psiaka na jakims zdjeciu zwrocony jest w prawo to tnij z lewej strony, tak zeby z prawej psiak "mial czym oddychac"![]()
Ostatnio edytowane przez Tomashhh ; 11.03.10 o 16:33
Tomashhh wieczorem usiądę do tych 3 zdjęć, jutro wrzucę poglądowo. Muszę spróbować z innym spojrzeniem.
oczywiscie nie musze miec racji, to tylko i wylacznie moje zdanie![]()
Tu nie chodzi o rację, ja mogę za często kadrować w sposób opisany przez Ciebie, każda rada mile widziana, dlatego jestem na tym forum, aktywnie od niedawna, biernie śledząc wasze wypowiedzi już ładnych kilka lat. Każdy z nas inaczej odbiera i ocenia dane zdjęcie, chce rozwijać swoje hobby a żeby to robić dobrze trzeba być otwartym na innych, a nie trwać uparcie przy swoim. Dzięki
Ostatnio edytowane przez toko ; 11.03.10 o 16:44 Powód: Automatyczne scalenie postów
nie ma za co, ja tez ciagle sie uczepsiaki masz swietne i te ich zabawy tez sa takie, no i jesli tak po amatorsku moge cusik zasugerowac/poradzic, to umieszczaj te czworonozne diabelki w mocnych punktach lub w ich bliskiej okolicy, w zaleznosci np. w ktora strone jest zwrocony pyszczek, albo cala sylwetka psiaka/ów. mam nadzieje ze nic nie pogmatwalem w tym doradzaniu
powodzenia
![]()
Jak dla mnie 53.56.57.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO