CiemnoSpróbuj rozjaśnić albo coś
![]()
CiemnoSpróbuj rozjaśnić albo coś
![]()
Na moim monitorze fotki nie wyglądają tak tragicznie ciemno, z brakiem światła macie rację, zbyt ostrożnie podszedłem do lampek. Niebawem kolejne próby, będzie lepiej, mam nadzieję![]()
Dobrze że w ogóle próbujesz bo mi z modelkami kiepsko wychodzi.
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233
Próbuję, dzisiejsza druga próba zakończyła się po pierwszym dobrym zdjęciu.
Ustawiłem statyw z lampką i wyzwalaczem, dociążyłem plecakiem bo wiał wiatr, niestety przyszedł podmuch z przeciwnej strony i statyw wylądował na ziemi nim zdążyłem podbiec. Straty na szczęście małe, rozpadł się odbiornik Phottix Aster, konkretnie odpadły sanki. Po rozkręceniu w domu okazało się, że śrubki mocujące sanki były za krótkie, sanki były trzymane przez klej.
Kilka minut zabawy w małego majsterkowicza i wyzwalacze jak nowe.
104. Wypatrzone w lesie
105. Portret podejście drugie
Ostatnio edytowane przez toko ; 8.04.10 o 20:59
hmmm... mysle ze to wypatzrone w lesie mogles bardziej pokazac/uwidocznic na zdjeciu, tzn. wiecej tej tablicy w kadrze i w miare mozliwosci w mocnym punkcie i chetnie zobaczylbym to w kolorze, tzn. cale zdjecie w kolorkua co do portretu, to tlo wg. mnie zbyt odciaga uwage od osoby na zdjeciu i kadrowanie mi nie pasuje zupelnie. nie wiem czy mam racje, ale takie sa moje odczucia
![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
106 - przesympatyczna psina.
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Respekt dla 107
Ciekawe czy robione współcześnie czy w tamtych latach?
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233
Dla mnie 107 jest naprawdę wyjątkowe. Wielki szacun za wypatrzenie, chyba że sam skrobałeś to ligę obrony przyrody trzeba nasłać![]()
"Wydrapka" na 107 chyba raczej stara jest. Zobaczcie jak sie zdeformowala, rozciagnela wraz z kora drzewa, kiedy roslo.
Lat 30-tu moze nie ma, ale nowa tez nie jest
Samo zdjecie OK. Ma jakis klimat. Nadaloby sie na jaks wystawe poswiecona Solidarnosci, albo cos w ten desen.
Tom.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.