Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Jaki aparat "koncertowy" ? Min. 1000zł

Aparat, z możliwością robienia dobrych zdjęć na koncertach. Bo na powietrzu, przy świetle, każdym aparatem można zrobić dobrą fotkę. Do normalnych warunkach każdy kompakt się nadaje, ale do warunków koncertowych już nie. Tak myślę. Dlatego chciałbym by aparat był dostosowany do warunków koncertowych.

Odpowiadając na pytanie, powiem, że do tego i do tego - takie 2in1. Do pochwalenia się DOBRYMI fotkami, a nie zwykłymi

Oczywiście, że chciałbym robić dobre zdjęcia, wyraźne, zarówno całą scenę, jak i ciut mniejsze (ale nie tak małe jak np kolczyk w uchu :P, ale np całą twarz).

Chciałbym robić takie dobre fotki(lub nawet lepsze), tak jak Hrabia napisał - na tych dwóch z Tokio Hotel. Bo reszta, jak widać, są, lekko mówiąc, słabe. Co prawda coś widać, ale chciałbym uzyskać o wiele lepszy efekt. Taki jak na TH lub nawet lepszy. Zależy mi na dobrej jakości.

Oczywiście chętnie zgłębię wiedzę i spróbuję dokształcić się (w tym też celu proszę was o pomoc w zakupie aparatu, jak i jakiejś książki, tudzież artykułów/linków w necie), aby robić jak najlepsze fotki, ale też bez przesady, nie chcę robić jakoś przesadnie profesjonalnie, w sensie 'gimnastykować' się przez połowę koncertu aby złapać dobre światło i wszystkie inne rzeczy, by móc zrobić dobrą fotkę.

Ale jak najbardziej zależy mi na dobrych zdjęciach, jak już wyżej wspomniałem.

Co do akredytacji - może na małych klubowych koncertach one są dawane, lecz na większych koncertach - nie (to dotyczy tylko mediów).

| OlyJedi Awatar hegran
    Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Kompakt odpada, kiedyś miałem ten sam problem co Ty. Jak puszczą dymek na koncercie to każdy kompakt Ci zwariuje, a z lustrzankami to pewnie dobrze wiesz jak jest. Trzeba mieć pozwolenie, żeby ją wnieść nawet na koncerty w małych pomieszczeniach . Ja walczyłem swoim SP 560, na koncertach z różnymi rezultatami, zdjęcia z koncertów traktuję jako pamiątki, coś tam zawsze z każdego koncertu wywołam, ale rewelacji nie ma. Jak wspomniałem wszystko zależy od warunków na koncercie, każdy jest inny raz wyjdzie lepiej raz gorzej. Pozdrawiam
    Dlaczego ???