Aparat, z możliwością robienia dobrych zdjęć na koncertach. Bo na powietrzu, przy świetle, każdym aparatem można zrobić dobrą fotkę. Do normalnych warunkach każdy kompakt się nadaje, ale do warunków koncertowych już nie. Tak myślę. Dlatego chciałbym by aparat był dostosowany do warunków koncertowych.
Odpowiadając na pytanie, powiem, że do tego i do tego - takie 2in1. Do pochwalenia się DOBRYMI fotkami, a nie zwykłymi
Oczywiście, że chciałbym robić dobre zdjęcia, wyraźne, zarówno całą scenę, jak i ciut mniejsze (ale nie tak małe jak np kolczyk w uchu :P, ale np całą twarz).
Chciałbym robić takie dobre fotki(lub nawet lepsze), tak jak Hrabia napisał - na tych dwóch z Tokio Hotel. Bo reszta, jak widać, są, lekko mówiąc, słabe. Co prawda coś widać, ale chciałbym uzyskać o wiele lepszy efekt. Taki jak na TH lub nawet lepszy. Zależy mi na dobrej jakości.
Oczywiście chętnie zgłębię wiedzę i spróbuję dokształcić się (w tym też celu proszę was o pomoc w zakupie aparatu, jak i jakiejś książki, tudzież artykułów/linków w necie), aby robić jak najlepsze fotki, ale też bez przesady, nie chcę robić jakoś przesadnie profesjonalnie, w sensie 'gimnastykować' się przez połowę koncertu aby złapać dobre światło i wszystkie inne rzeczy, by móc zrobić dobrą fotkę.
Ale jak najbardziej zależy mi na dobrych zdjęciach, jak już wyżej wspomniałem.
Co do akredytacji - może na małych klubowych koncertach one są dawane, lecz na większych koncertach - nie (to dotyczy tylko mediów).