a mam jeszcze taka prosbe czy da sie optymalnie powiekszyc tego labedzia ?
a mam jeszcze taka prosbe czy da sie optymalnie powiekszyc tego labedzia ?
labadz fajny ale niewyrazny i za maly na to wszystko![]()
Musiałabyś dać zdjęcie w pełnej rozdzielczości, wtedy można zobaczyć co się da z tym zrobić, jednak wydaje mi się że jest on na tyle mały że nic z tego "wycisnąć" się nie będzie dało
po przeskalowaniu do 800/600 to raczej szkoda zachodu trotka z powiekszaniem, bo jakosc poleci... gdybys komus podrzucila w pelnej rozdzielczosci to moze da sie cos zrobic, skadrowac, ale to tez zalezy jak to wyglada w pelnej rozdz.
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
moze jeszcze raz sama sprobuje :/ szkoda bo lubie labedzie a blizej podejsc sie nie dalo z kitem 14-42![]()
Nie pytaj o takie rzeczyPo prostu wytnij łabędzia z oryginalnego rozmiaru w takim kadrze w jakim chcesz go widzieć, wklej tutaj zdjęcie i wtedy zapytaj czy da się zrobić coś z czymś ciemnym i nieostrym - myślę, że wtedy będzie łatwiej coś podpowiedzieć.
A do łabędzia pewnie dało się bliżej podejść, tylko troche straszno, co?![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Da się - dokarmiaj go regularnie to do wiosny sam urośnie.
A bardziej na serio - wykadruj to co chcesz zostawić, wymiary w punktach pomnóż przez 2.54/300 (albo godząc się z nieco niższą jakością przez 2.54/200) i wyjdą Ci wymiary odbitki w cm. Jak wyjdzie 10x15cm to coś z tego będzie, a jak np. 4x6cm to chyba tylko jako tło na wizytówkę.
Ostatnio edytowane przez PawelG ; 26.02.10 o 18:58
E-520 dual kit + ZD18-180, Raynox DCR-250, filtry Cokin, Metz 48 AF-1, Metz 32CT3, trochę dupereli oraz Canon A710IS
nie wiem ktory lepszy -Olympus Zuiko Digital 40-150 f/3.5-4.5 czy ten sam tylko z przyslona 4.0-5.6 ??? prosze o doradzenie![]()