no temat fajny ale jakosc kuleje![]()
no temat fajny ale jakosc kuleje![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
kolory nienajlepsze dlatego stwierdzilam ze w czarno bialym bedzie lepiejgdybym miala mozliwosc jeszcze raz zfotografowania moim aparatem to by wygladalo to troszke lepiej .Na weekend planuje popstrykac moze cos fajnego stworze to wrzuce na forum :0
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
a w jakim programie obrobiles ze tak spytam![]()
Ostatnio edytowane przez Trotka ; 26.02.10 o 14:20 Powód: Automatyczne scalenie postów
Jeszcze do poprzedniego - ja bym to zrobił tak jak na załączonym obrazku.
- niżej horyzont - klasyczny podział 2:1
- słońce bliżej mocnego punktu (samo wyszło po wykadrowaniu). To i powyższe załatwiłaby dłuższa ogniskowa. Nie z tym obiektywem, sądząc po EXIFie.
- prawa strona trochę w górę. Nawet jeśli brzeg tak przebiegał to wygląda krzywo.
- pstrykasz RAWy - warto było odzyskać trochę przepaleń z okolic słońca.
- przy wywoływaniu RAWa dodać czarnego (pierwsza zakładka, suwak "Blacks"/"Czarne") - tu mogę się mylić bo siedzę teraz przed badziewiastym monitorem, ale wydaje mi się, że w efekcie kontrasty w średnich byłyby lekko podciągnięcie i kolory bardziej nasycone z korzyścią dla fotki.
Jeśli chodzi o tryby pracy to ja większość pstrykam na "P", jeśli trzeba stosuję przesunięcie programu, a jeśli jeszcze bardziej trzeba to "M". Kwestia przyzwyczajenia. Z "A" nie korzystałem nigdy - lubię mieć większą kontrolę, a "P" jest na tyle automatyczne, że w razie "nagłej potrzeby" pstryknięcia nie zapomnę o dopasowaniu ustawień.
Co do "berlińskiego" roweru - z takim dziadostwem Niemcy chcieli wojnę wygrać?.
Ostatnio edytowane przez PawelG ; 26.02.10 o 15:01
E-520 dual kit + ZD18-180, Raynox DCR-250, filtry Cokin, Metz 48 AF-1, Metz 32CT3, trochę dupereli oraz Canon A710IS
bardzo ladnie ci to wyszlowarto zapamietac na przyszlosc
choc wydaje mi sie ze za ciemny , moge sie mylic ...
Ostatnio edytowane przez Trotka ; 26.02.10 o 15:03 Powód: Automatyczne scalenie postów
a moze by jakos tak jeszcze z tym rowerkiem![]()
Ostatnio edytowane przez Tomashhh ; 17.07.10 o 23:53
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
ten rower coraz ladniejszy mi sie zaczyna wydawac
chociaz bardziej mi sie podobala wersja Helmutha![]()
Ostatnio edytowane przez Trotka ; 26.02.10 o 16:01 Powód: Automatyczne scalenie postów
no to fajniutko trotkarower po tuningu
![]()
pimp my bicycle![]()
no cuś w tym stylu![]()