Pomijając tematykę i wszystko inne na pierwszy rzut oka od razu widać, że wszystkie kadrowania centralne. Spróbuj poczytać o metodach kadrowaniu, nie raz już były na forum podawane linki. Warto wdrożyć, bo to jedna z ważniejszych rzeczy.![]()
Pomijając tematykę i wszystko inne na pierwszy rzut oka od razu widać, że wszystkie kadrowania centralne. Spróbuj poczytać o metodach kadrowaniu, nie raz już były na forum podawane linki. Warto wdrożyć, bo to jedna z ważniejszych rzeczy.![]()
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
Sporo bałaganu w kadrach, ale msz zdjęcia nie najgorszeNiezły pomysł z butelką
![]()
No szczerze przyznam że większość kadrowałem zawsze centralnie - to fakt, i dlatego też zawitałem na to forum żeby to zmienić. Dodam jeszcze ze zdjęcia są wcale nieobrabiane - i to te z myślę że należało by zmienić. No i przyznam się jeszcze że zdjęcia są robione w trybie automatu - i to również czas zmienić.
W trybie automatu... nie ładnie![]()
![]()
Jeśli chcesz poczytać to polecam bardzo gorąco dwie książki pana Bryana Petersona
- Ekspozycja bez tajemnic
- Czas naświetlania bez tajemnic
Tam jest wszystko i bardzo łopatologicznie napisane
Zresztą te książki były juz tutaj wiele razy polecane.
Na ostatniej focie obróbka nie wyszłka![]()
Ostatnia fotka nie była obrabiana wcale, wyszedłem z podziemi i obiektyw był zaparowany![]()
Pozdrawiam
JARO
E-520, ED14-42 f3,5-5,6 + ED40-150 f4-5,6 + ED70-300 f4-5,6
To nieźle
![]()
fajnie, że wstawiłeś 'flaszkę'. IMHO to do tej pory najlepsze zdjęcie. Byłoby lepsze gdybyś pozbył się bałaganu na biurku, można przyciąć kadr.
Numeruj zdjęcia bo będzie ciężko się do nich odnosić.
Zanim wstawisz następne proszę obejrzyj zdjęcia w galerii i w innych wątkach.
Pozdrawiam