Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 85

Wątek: Sklep z fotoaparatami Leica

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    A czy inni mają prawo do swojego zdania?
    Oczywiście. Ale zdanie jednych jest mądre, zdanie innych głupie. Jednych złe innych dobre, pożyteczne lub szkodliwe. Hitler i Stalin też mieli swoje zdanie.

Przytoczony przez Ciebie przykład idioty, który pali pieniędzmi w piecu, bo mu wolno, do mnie nie przemawia. Mnie wolno nim gardzić.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 25.02.10 o 08:11
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Oczywiście. Ale zdanie jednych jest mądre, zdanie innych głupie. Jednych złe innych dobre, pożyteczne lub szkodliwe. Hitler i Stalin też mieli swoje zdanie.

Przytoczony przez Ciebie przykład idioty, który pali pieniędzmi w piecu, bo mu wolno, do mnie nie przemawia. Mnie wolno nim gardzić.
    ----------------------------
    Popieram Twój pogląd, który zaprezentowałeś w tym wątku. We własnej rodzinie miałem obrzydliwy przykład szpanu i nie mogłem pojąć, że ta osoba nie czuje się śmieciem z racji swojej postawy... Pieniądze nie muszą ludziom lasować mózgu, a przykładem na to jest mój kolega, właściciel hoteli w Zamościu czyli gość, który nam wynajmował na zlocie hotel Renesans w Zamościu...Jest on skromnym człowiekiem, choć kasę ma naprawdę dużą...
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Jednak kupowanie Leici może być całkowicie usprawiedliwione i nie podlegać krytyce... to jest niezawodny sprzęt konieczny w pewnych zastosowaniach--pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 25.02.10 o 09:43

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    ----------------------------
    Popieram Twój pogląd, który zaprezentowałeś w tym wątku. We własnej rodzinie miałem obrzydliwy przykład szpanu
    ale kto mówił o szpanie... to, ze ktoś kupuje zegarek za milion, czy leice, nie oznacza, ze chce nimi szpanować. Po prostu mogą mu się podobać.

Jeżeli wydaje xx% swoich miesięcznych (rocznych/cokolwiek) dochodów (w miejsce xx podstaw sobie procent swoich dochodów jaki przeznaczasz na przyjemności) na coś co mu się podoba, to co w tym złego i dlaczego ma o nim źle świadczyć?

Szpanować można na milion sposobów - to cecha charakteru, a nie zasobności portfela. Wolę jak ktoś szpanuje aparatem, czy zegarkiem niż maluje napisy na kamienicach, albo rzuca koszami w tramwaje.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    [QUOTE=grizz;605469]ale kto mówił o szpanie... to, ze ktoś kupuje zegarek za milion, czy leice, nie oznacza, ze chce nimi szpanować. Po prostu mogą mu się podobać.

Moim zdaniem należałoby zainwestować nadmiar kasy na rzecz rozwoju gospodarczego w naszym biednym kraju --dawać ludzim wędkę, a nie rybę oczywiście...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 25.02.10 o 09:49

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    [quote=irek50;605472]
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    ale kto mówił o szpanie... to, ze ktoś kupuje zegarek za milion, czy leice, nie oznacza, ze chce nimi szpanować. Po prostu mogą mu się podobać.

Moim zdaniem należałoby zainwestować nadmiar kasy na rzecz rozwoju gospodarczego w naszym biednym kraju --dawać ludzim wędkę, a nie rybę oczywiście...
    Fajnie jest wydawać nie swoją kasę... i być za nią hojnym i wspaniałym...

(zauważ, ze ponad 22% z tego co kupił idzie na rozwój naszego biednego kraju...)

Może 50% dochodu na to przeznacza? Ile Ty(nie odnoszę się do Ciebie bezpośrednio ) na to dajesz?
    Ostatnio edytowane przez grizz ; 25.02.10 o 09:57
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    [quote=grizz;605474]

Fajnie jest wydawać nie swoją kasę... i być za nią hojnym i wspaniałym...

(zauważ, ze ponad 22% z tego co kupił idzie na rozwój naszego biednego kraju...)

Może 50% dochodu na to przeznacza? Ile Ty(nie odnoszę się do Ciebie bezpośrednio ) na to dajesz?
    Nie do mnie bezpośrednio, ale odpowiem... Robię od lat za darmo zdjęcia dowodowe dla osób upośledzonych umysłowo i fizycznie u sióstr zakonnych...(do kościoła chodzę tylko na śluby) To jest bardzo stresujące, bo niektóre osoby nie są podobne zewnętrznie do ludzi...

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta

Nie do mnie bezpośrednio, ale odpowiem... Robię od lat za darmo zdjęcia dowodowe dla osób upośledzonych umysłowo i fizycznie u sióstr zakonnych...(do kościoła chodzę tylko na śluby) To jest bardzo stresujące, bo niektóre osoby nie są podobne zewnętrznie do ludzi...
    Ech, specjalnie zaznaczyłem, żeby nie zaczynać jakiś licytacji

| OlyJedi Awatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Co do sklepu to jest jeszcze jeden w Amsterdamie. Ale jakiś secondhand chyba bo poza Digiluxem 1 były tylko analogi.
    Panowie się uśmiechnęli jak ze swoją Leiką wszedłem

Co do szpanu etc.
    Jeśli ktoś ma pieniądze i ochotę to nie widzę problemu.
    Wolnoć Tomku ...
    Swoją drogą średnio chce mi się wierzyć, że gdybyście nagle zaczęli wykazywać dochody rzędu kilku milionów rocznie nie śmigalibyście z takim sprzętem w złotych limo
    Mleko na gazie tylko czeka aż się odwrócisz ...

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Swoją drogą średnio chce mi się wierzyć, że gdybyście nagle zaczęli wykazywać dochody rzędu kilku milionów rocznie nie śmigalibyście z takim sprzętem w złotych limo [/QUOTE]
    -------------------------------------------------------------------------------------
    Ty to piszesz poważnie??? ...straszne... Być może nie byłoby Polski, gdyby Maurycy Zamoyski w swoim czasie w Paryżu miał takie podejście do tematu ...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 25.02.10 o 10:19

| OlyJedi Awatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Swoją drogą średnio chce mi się wierzyć, że gdybyście nagle zaczęli wykazywać dochody rzędu kilku milionów rocznie nie śmigalibyście z takim sprzętem w złotych limo
    Ty to piszesz poważnie??? ...straszne...
    Śmiertelnie poważnie.
    Nazwij mnie hipokrytą i snobem, ale gdybym trafił 7 baniek w totka, zmienił bym sprzęt foto, auto i dom na taki w ciepłym kraju.
    Ostatnio edytowane przez sn00p ; 25.02.10 o 10:20
    Mleko na gazie tylko czeka aż się odwrócisz ...