Z niecierpliwoscia czekam na wiecej informacji i testy.
Widac jaki obrali target, bede musial sie pogodzic z brakiem programow tematycznych
Jeszcze cena do 1500PLN, brak powaznej wady i jest swietna alternatywa dla S90 i lx3.
Z niecierpliwoscia czekam na wiecej informacji i testy.
Widac jaki obrali target, bede musial sie pogodzic z brakiem programow tematycznych
Jeszcze cena do 1500PLN, brak powaznej wady i jest swietna alternatywa dla S90 i lx3.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Uff, to dobrze. Zaleznie od sprzetu niektore programy tematyczne potrafia byc uzyteczne bo maja algorytm dzialania podobny do tego co bym chcial uzyskac.
Zapominacie o jednej bardzo waznej rzeczy, to, ze szklo jest jasne nie znaczy, ze jest dobre.
pozdroofka
nie wiem czy ten adres czy "dobra cena" ale ten sympatyczny aparacik można w tej chwili nabyć nowy już poniżej 900pln nieco drożej niż chodzą używki
swoją drogą na tym forum rzadko gościł chyba na fotkach i w opiniach użytkowników np w przeciwieństwie do Pnasonic LX?
Generalnie tak mały aparat jest dla mnie już trochę niewygodny - ale za to wygodnie się go nosi. Na pewno przyczynił się do odnowienia mojego zainteresowania fotografią i pomógł mi zrobić kilka zdjęć, z których jestem zadowolony - i tego nigdy mu nie zapomnę.
![]()
Używam z powodzeniem do dzisiaj tego aparatu. W tym roku zdradzam na E-PL5, ale EX-1 na pewno jeszcze nie raz będę używać. Ergonomia jak dla mnie po prostu super. Przez ten aparat zraziłem się do systemu NEX, gdzie mój staruszek juz 2 letni bije nexy do wersji 6 włącznie na głowę, jeśli chodzi o obsługę. O wyglądzie nawet nie mówię.
+
bardzo ostry obrazek
użyteczne ISO do 800, 1600 akceptowalne
bardzo duża wygoda obsługi
wygląd
wytrzymała obudowa
jasne szkiełko 1.8 - tam gdzie inni już z lampą ja robiłem normalne foty z ręki
wysokiej jakości obrotowy wyświetlacz AMOLED
RAW
przejrzyste MENU
przyjemne dla oka JPG - choć te z Fuji X20 mi bardziej podchodzą
dobra wytrzymałość baterii (ok. 350 shotów)
-
niska prędkość zapisu zdjęć RAW i ich duża wielkość
mała matryca - w momencie w którym go kupowałem jeszcze nie było cudów z aps-c i FF
brak wifi, nfc - jeśli to dla kogoś wada, dla mnie nie
Dzięki temu maluchowi zajawiłem się trochę do tematu fotografii. Człek mógł się nauczyć choć troche do czego służą różne tryby, ustawienia iso, przesłony itd itd...
Naprawdę świetny aparat. Jeśli miałbym w 2011 kupować po raz drugi zaawansowanego kompakta to też byłby to EX-1.