Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 76 z 76

Wątek: e-30 vs. d90 vs. 550d

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Kup LX3, w dodatku miesci sie w kieszeni.

W sprzecie pro wielkosc i ciezar sa mniej istotne niz pancernosc i trwalosc.

czekam na jakieś ruchy cenowe panasa! liczyłem LX4 a może wtedy starszy model spuszczą z ceny?

a podobno wielkość nie ma znaczenia! ci z małym "sprzętem" w naszym społeczeństwie są mało wiarygodni

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez micky Zobacz posta
    a podobno wielkość nie ma znaczenia! ci z małym "sprzętem" w naszym społeczeństwie są mało wiarygodni
    Bo jak nie ma znaczenia wielkość przyrodzenia, ale sztuka walenia, tak nie ma znaczenia wielkość aparatu, ale poziom zdjęć.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez sn00p Zobacz posta
    Zdaje się, że mówisz o Sigmie 18-200 DC, pomijając Sigmę 18-200 DC OS która jest dwukrotnie droższa i nieporównywalnie lepsza od wersji DC. Sigma 18-250 DC OS HSM to już zupełnie inna bajka, ale to stosunkowo nowe szkło i jeszcze mało testów opublikowano.
    Byla to 18-200 DC OS. Jesli ona jest lepsza to zastanawiam sie jak zachowuje sie wersja "gorsza"

18-250 nie widzialem na oczy.

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    wiem że zmiana systemu nie jest tania i nie zawsze rozsądna ale zaczynam się też przyglądać C550 np w takim zestawie C550D +EF-S 18-135 mm f/3,5-5,6 IS + 50tka? macie jakieś doświadczenia z tym zoom; trzyma mnie zd9-18 w innych systemach ciężko o takie szkło w cenie na amatorską kieszeń

| OlyJedi Awatar sn00p
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Byla to 18-200 DC OS. Jesli ona jest lepsza to zastanawiam sie jak zachowuje sie wersja "gorsza"

18-250 nie widzialem na oczy.
    To albo jesteś wyjątkowo wybredny, albo dostałeś zwaloną sztukę.
    Tak czy inaczej jesteś ze swoim zdaniem w powalającej mniejszości jeśli chodzi o użytkowników tego szkła w wersji DC OS.
    Mleko na gazie tylko czeka aż się odwrócisz ...

Awatar Jazzman
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Nie ma kamer za 10tys z taka matryca, nie ma tez kamer za 50tys z kamera wielkosci tej w 550D. Nawet crop dystansuje to co otrzymasz z kamery.

Dlugie ujecia nie maja kompletnie sensu, tak sie kreci filmy z komunii ktorych i tak nikt nie oglada. Z matryca lustrzanki mozesz krecic w nocy:
    YouTube- Canon 5D Mark II low light video
    ISO 1600

Warto poczytac co pisza uzytkownicy tego aparatu, chwala doskonala jakosc na wysokich ISO. Przyklad z forum canona,
    http://canon-board.info/showthread.php?t=58666&page=40
    550d + 15-85@46mm, f5, 1/13s, ISO6400, NR L=10,C=0
    http://img710.imageshack.us/img710/892/iso6400.jpg
    Tak nakręcono 4 pancernych, dalej uważasz ze to nie ma sensu? Wlasnie dlatego ten film się dobrze ogląda a nie rzucanie kamerą jak w hamerykańskim kinie akcji z szatanów zjednoczonych, rzucanie kamera jak workiem ziemniaków i ujęcia źrenic, o tak, zrobimy kasę.