Moja porada jest darmowa.Bierz D 90,serio!!!! Wiem co piszę bo miałem![]()
Moja porada jest darmowa.Bierz D 90,serio!!!! Wiem co piszę bo miałem![]()
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Mój jest widać uszkodzony bo nie trzeszczy
Zdjęcia jakościowo dokładnie takie same z D90 i D300.Zdjęcia podobno robi niezłe ale daleko mu do D300.
Swoją drogą podobno najlepiej samemu sprawdzić niż sugerować się opisami znalezionymi na sieci, w których to podobno, kolega kolegi...........
Może nie tyle trzeszczało co pojawia sie błąd wymagający poruszania obiektywem bądż tez wyjęcia karty aby bład ten usunąc i móc korzystac z aparatu.Sporo o tym na forum Nikona.
Kup ten, którym można robić zdjęcia
A tak poważnie: mam D90, znajomy ma E30 - obie puszki są dobre, każda kusi czymś innym. Najlepiej mieć obie
Puszka to początek wydatków, najlepiej wypisz sobie jakie chcesz szkła, wypisz ich ceny i dostępność i wtedy zdecyduj.
A na szumy polecam pół litra![]()
"Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"
Może kogoś zainteresuje jak pracuje otwarty kit w pięćsetce canona. Nie żebym reklamował, ale trochę się z tymi kitami zmieniło. Oczywiście z puszki tak nie wyjdzie, trzeba pomagikować z rawa.
http://grejt.grejt.pl/temp/canon_kit_otwarty.jpg
ja tej trzeszczelnosci nie zauwazylem ani w 80'ce ani w 90'ce
fakt ze troche minus z tym pomiarem swiatla w N, ale zato w C nie ma potwierdzenia ostrosci.
wiec ja jednak wybieram D90 z potwierdzeniem ostrosci na manualach.
no albo D200jesli robie duzo manualami... tam jest i dalmierz i swiatlomierz, wiec dziala całe A,S,M z manualami. i matryca troche stara ale fajna, CCD, z ladnymi kolorami...
Przesiadłem się z E-3 na D90 i zbytnio nie trzeszczy, ani aparat, ani moje zęby. Jedyne na co mogę narzekać, to mniej głęboki uchwyt, ten w Olku był lepszy jak dla mnie. Zresztą co tu dużo gadać, przydałby się taki E-3 z matrycą z D90 i byłoby miodnie.