Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 76

Wątek: e-30 vs. d90 vs. 550d

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zonkinho Zobacz posta
    Lampa nie równa się światło zastane. Zupełnie inne efekty.
    No właśnie dobrze dośwetlone zdjęcie z żywymi kolorami jest dużo lepsze niż wyżyłowane ze świtałem zastanym i kolorami nudnymi jak flaki z olejem.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez damnian Zobacz posta
    Za Nikonem nie przemawia jedynie brak pomiaru światła ze szkłami manualnymi..
    Z powodu tego absurdalnego ograniczenia wybralem system Canona zamiast Nikona za czasow analogowych.

Filmy nie byly istotne jak kupowalem aparat, dzisiaj jade po mikrofon i glowice olejowa, z checia tez poczytam opinie jakiego steadicama kupic

| OlyJedi Awatar Roby
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez arturohio Zobacz posta
    Ok Dzisiaj olek kosztuje 2999 w fotojoker.pl i mam nadzieje ze za 3 tygodnie ta cena bedzie ze 100zl mniejsza albo nawet 200 bo wtedy to juz bym napewno sie zdecydowal na olka.
    http://fotozakupy.pl/lustrzanka-cyfr...-gratis-,8855s tu masz taniej

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    D90 to tylko rawy przy świetle sztucznym wysokie czułości wyglądają bardzo żle (wb) dopiero korekta WB w sofcie poprawia zdjęcie, jezeli ktoś walnie fotkę w jpg w pomieszczeniu gdzie jest sporo źródeł brązowych i żółtych zdjęcie jest do kosza w sumie. Ale na zewnątrz przy naturalnym swietle D90 sprawuję się świetnie wtedy można poszaleć z iso gdy mamy ciemny obiektyw. Należy pamiętać ze E-30 ma migawkę 1/8000 a reszta 1/4000 gdy mamy b. dużo światła to uzyskanie przesłon f1.4-2.0 mamy automatycznie przepalone zdjęcia.
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

Mieszka w
    tg
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Roby Zobacz posta
    jestem z tarnowskich gór i bardzo dobrze znam ten sklep... kolega chyba sie pomylil albo nie czytal dokladnie watku, mowimy o cenach z kitowym obiektywem. pzdr

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    D90 to tylko rawy przy świetle sztucznym wysokie czułości wyglądają bardzo żle (wb) dopiero korekta WB w sofcie poprawia zdjęcie, jezeli ktoś walnie fotkę w jpg w pomieszczeniu gdzie jest sporo źródeł brązowych i żółtych zdjęcie jest do kosza
    Zgadza się, D90 przy sztucznym (głównie żarowym) świetle nieźle głupieje. Jednak jeśli mamy szczęście posiadać PS CS3 lub CS4 to w łatwy sposób możemy JPGa otworzyć w ACR tak jak RAWa. Odpalamy Adobe Bridge, klikamy prawym na naszego JPGa i mamy opcję Open in Camera Raw -edytujemy wtedy WB tak jak w przypadku RAWa.

Pozdrawiam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    E-30 przy sztucznym świetle też głupieje. Nie ma co liczyć na AWB. Na szczęście problem rozwiązuje ustawienie balansu bieli na odpowiedni zaprogramowany tryb i już jest przyzwoicie. Niewielkie odchylenia spokojnie nawet w jpegach da się poprawić. A w rawach to już bułka z masłem...

Zaletą E-30 jest też korekcja AF. Kto miał już nieprzyjemność korzystania z usług kalibracji w serwisach, ten wie, jak pożyteczna jest funkcja. Tym bardziej, że w Olku jest ona bardzo rozbudowana i działa precyzyjnie.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    tg
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    w takim razie D90 czy E-30 ??

qbic
    Gość
    Ile dajesz za podjecie decyzji za Ciebie?

| OlyJedi Awatar rafrr
    Mieszka w
    Stanwell UK
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

D300