Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 90

Wątek: Time To Evolve?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Mam nadzieję, że to będzie coś extra virgin - w końcu będzie można solidnie pogadać o nowym sprzęcie i nie trzeba będzie fotek robić, uf !

| OlyJedi Awatar PawelG
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Jak dla mnie najlepszą nowością w 4/3 byłby nowy firmware do E-520 (i innych) z możliwością braketingu +/-3EV albo lepiej i dla 5 lub więcej klatek. Przydałoby się do HDR. Żadna filozofia dla programistów firmware, więc dlaczego dotąd tego nie ma? A może ruscy hakerzy to zrobią tak jak ze słynną swego czasu przeróbką firmware Canona D300?
    Jeśli chodzi o sprzęt to niedawno na 43rumors.com było o jakimś następcy E-520/620. Miał się pokazać w pierwszym kwartale, więc ten licznik na www.evolve.com.my może się wiązać z tą premierą. Pewnie będzie filmowanie HD. Może zastosują matrycę BSI (z grubsza coś takiego jak w Alpha 550) - to byłby spory plus. Trzymam za słowo szefów Olka, którzy obiecali, że kończą z wyścigiem na megakropki.
    E-520 dual kit + ZD18-180, Raynox DCR-250, filtry Cokin, Metz 48 AF-1, Metz 32CT3, trochę dupereli oraz Canon A710IS

Awatar lachon69
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez PawelG Zobacz posta
    Jak dla mnie najlepszą nowością w 4/3 byłby nowy firmware do E-520 (i innych) z możliwością braketingu +/-3EV albo lepiej i dla 5 lub więcej klatek. Przydałoby się do HDR. Żadna filozofia dla programistów firmware, więc dlaczego dotąd tego nie ma?
    Bo nie jest to potrzebne Można by zrobić wiele rzeczy które nie są filozofią dla programistów w stylu wyświetlania zegarka na LCD, i zaimplemenetowania gier w stylu wąż tylko nasuwa się proste pytanie...po co? Tym bardziej do stosunkowo starej puszki jaką jest e-520...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lachon69 Zobacz posta
    Bo nie jest to potrzebne Można by zrobić wiele rzeczy które nie są filozofią dla programistów w stylu wyświetlania zegarka na LCD, i zaimplemenetowania gier w stylu wąż tylko nasuwa się proste pytanie...po co? Tym bardziej do stosunkowo starej puszki jaką jest e-520...
    Więcej opcji bracketingu jest bardzo przydatne.

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    To ja chcę taka grę (osobiści wolę pakmana, tetris a najbardziej dynapr bomber)do E30, była by miłym przerywnikiem między kolejnymi seriami nudnych ujęć.

| OlyJedi Awatar PawelG
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Bo nie jest to potrzebne Można by zrobić wiele rzeczy które nie są filozofią dla programistów ...tylko nasuwa się proste pytanie...po co? Tym bardziej do stosunkowo starej puszki jaką jest e-520...
    Jak widzisz jest paru dziwaków, jak ja i Gundi, którzy widzą taką potrzebę. Może wiedzą po co. Co do E-520 to tą "starą" puszkę kupiłem nieco ponad pół roku temu z pełną świadomością wad i zalet i tą świadomość dalej zachowuję. I nie zamieniłbym jej na E-620 nawet bez dopłaty. Póki nie zarabiam na pstrykaniu jest dla mnie optymalna (możliwości/cena).
    Swoją drogą marzy mi się by do E-xxx powstało coś takiego jak CHDK do kompaktów Canona. To główny powód dla którego trzymam A710 i gdy padnie (odpukać) kupię następnego. Ludzie robią z tym cuda o jakich w Olkach (i innych lustrzankach oraz większości kompaktów) można tylko pomarzyć! Sam zrobiłem sobie pilota do A710 i skrobnąłem 2-3 skrypty. W końcu każdy cyfrak to specjalizowany komputer, więc dlaczego nie miałbym sobie go poprogramować. Co z tego, że w CHDK są też gry - korzystam z tego co mi potrzebne, a nie biadolę, że gry to obciach, "niepotrzebne" itp.
    A w grę pograła sobie moja 9-letnia pociecha, a potem zainteresowała się aparatem jako takim.
    Przypomina to trochę niedawne wybrzydzanie na forach gdy w pierwszych lustrzankach pojawiła się funkcja filmowania (nie "funkcjonalność" jak piszą niepełnosprawni użytkownicy języka polskiego). Pewnie wielu z tych "purystów" od razu zaczęło zbierać na taką "obciachową" puszkę z filmowaniem. Założę się, że gdy pojawił się w sprzęcie autofocus też byli tacy, którzy twierdzili, że to amatorszczyzna. W końcu najbardziej profesjonalna jest camera obscura, no nie?
    Ostatnio edytowane przez PawelG ; 21.02.10 o 22:50
    E-520 dual kit + ZD18-180, Raynox DCR-250, filtry Cokin, Metz 48 AF-1, Metz 32CT3, trochę dupereli oraz Canon A710IS

| OlyJedi Awatar maestro
    Mieszka w
    śląskie
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Będzie w końcu E5 i kropka .

| OlyJedi
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Dzis natknalem sie w sieci na ciekawa teze, iz bedzie to rewolucyjne polaczenie systemu 4/3 z u4/3.... A co za tym idzie brak lustra, elektroniczny VF, bardziej kompaktowe wymiary i calkowita kompatybilnosc z systemem szkiel do "doroslego" 4/3. Taka wersja bardzo by mi odpowiadala, tylko jedno ale... Co z wyroznikiem lustrzanek, naszym ukochanym klap,klap lustereczka? No ale moze marudze? Za pare dni sie okaze....ze to lokalny (Malezja) "szol" E-PL1...
    Olympus E-420 + ZD 25mm (kieszonkowy potffór) na poważnie , Nikon D7000, Nikon D600 + pokaźne stadko słoików do zabawy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez enem Zobacz posta
    Co z wyroznikiem lustrzanek, naszym ukochanym klap,klap lustereczka?
    Dźwięk lustra będzie leciał z głośniczka. Nawet melodyjkę z komórki będziesz mógł sobie wgrać.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb