Cytat Zamieszczone przez kowalikster Zobacz posta
Być może PASM jest traktowany przez Gaudama jako program tematyczny. Choć mogę się mylić.[/QUOTE
Cytat Zamieszczone przez kowalikster Zobacz posta
]

BTW, nie teoretyzuję sobie, tylko mam E-330 pod ręką i wykonałem sekwencję czynności opisanych przez Ciebie. Stąd, sorki ale, nie mam pojęcia o czym piszesz... Aparat na programie tematycznym zapamięta ustawiony przez użytkownika WB, jeżeli się go wyłączy i znów włączy, nie zmieniając programu.

Nie traktuję PASM jako programów tematycznych, bo jeszcze nie tak dawno używałem niemal wyłącznie Canon T90, a tam innych jak PASM możliwości nie było. Daje to pełną kontrolę nad tym jak się robi, to lubię i jestem do tego przyzwyczajony.

Jęli chodzi o wypowiedź kolegi Karola, to sprawdziłem, bo E-330 również mam pod ręką i zgadzam się, tak właśnie się zachowuje, tylko nie zawsze. Być może są to jakieś problemy z moim E-330. To zresztą staje się powoli sprawą drugorzędną, bo wychodzę z tego sprzętu. Jeszcze nie wiem na się zdecydować, bo najlepszym dla mnie byłby Nikon d300 z podglądem na żywo i obrotowym ekranem takim jak w Olympusie E-30, a takich aparatów nie ma. Szkoda.