Nie gniewaj się, ja bym zmienił tego co trzymał aparat
Pierwsze jeszcze się jakoś broni ale reszta to przypadkowe pstryki. Ptaki poobcinane lub od d..y strony.
To, że zdjęcia bez obróbki to taka kokieteria? Miało dodać im klasy?
Jak masz dobry sprzęt to postaraj się go wykorzystać. Obróbka programowa już jest w tych zdjęciach. Zrobił to za Ciebie aparat. Tak jak się jemu podobało a nie Tobie![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie gniewam się za krytykę jak i tak samo nie urosnę w piórka i nie odfrunę za słowa uznaniaLiczyłem jak większość tutaj piszący na komentarz odnośnie kadrów... czwarte zdjęcie specjalnie wstawione na to by sprawdzić kto jaki ma stosunek - nie gniewaj się
![]()
P.S. może niejasno wyraziłem się odnośnie obróbki programowej - zdjęcia są prosto z aparatu, ale dziękuję za lekcję pt. jak powstają jpegi...
Tak czy inaczej thx za odpowiedź.
zdjęcie 3 i 4 nieciekawe ze względu na kadr. bardziej wyglądają jak byś wszystko przypadkowo pstrykał z jednego miejsca. zdjecie nr 1 najlepsze.
Fotki nadają się do działu dla bardzo bardzo początkujących. Zupełnie nieprzemyślane.Robią wrażenie pstrykniętych tylko dlatego, że ptaszki były w pobliżu.
Każdy z 3 ptaków jest kaleką - wszystkie mają poodcinane różne kawałki. Gołąb od ogona to już zupełna porażka.
Jeśli chcesz, żebyśmy się wypowiadali w tym wątku, wstaw fotki na nasze forum, nikt nie będzie latał po IS czy fotopsiku.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
kaczka mi sie najbardziej podoba. Szkoda, że poucinane te ptaki. Reszta jak dla mnie - nieciekawa. Pozdrawiam
Trochę musisz potrenować, ale głowa do góry. Początki zawsze trudne. Zdjęcia do poprawy.