Najlepiej jednak mieć coś do systemuTeż mam lampę z innego systemu, ale do pena chcę kupić coś dedykowanego.
Najlepiej jednak mieć coś do systemuTeż mam lampę z innego systemu, ale do pena chcę kupić coś dedykowanego.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
FL-36R ma wszystko co potrzeba amatorowi i jest dość lekka i mała. Dlatego do lekkich i małych aparatów m4/3 będzie pasowała najlepiej.
no i powiem szczerze, że chyba sie przeproszę z SB800 na manualu. Można bardzo fajne rzeczy tym robić. A co najważniejsze, można ją odpalać gdzieś z boku z parasolką, gdyż ma wystarczający power. FL-36R mnie kusi, ale pytanie brzmi czy chcę na mały aparat m4/3 zakładać jeszcze coś (FL-36 znaczy) czy jednak nie lepiej na te kilka razy w roku kiedy będe miał GF-1 a nie Nikona po prostu uzyć trybu manual i odpalić zdalnie, co zapewne i tak da o wiele lepszy efekt niż FL-36R na sankach aparatu. Także chyba się wysilę i pobawię w strobing, zamiast FL-36 na aparacie... jak juz dojdę do przyzwoitych "pokazywalnych" efektów to się na pewno podzielę doświadczeniami![]()
Czy ktoś próbował współpracy GF-1 z FL36 lub FL36R ? Jak efekty ? Czy działa ttl ? Bo bez sensu jest przepłacać za FL360 Panasonica.
Wszystko działa oprócz sterowania bezprzewodowego.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Dzięki za informacje ale proszę o jeszcze
Czy TTL będzie działał również ze starszą FL36 czy tylko z FL36R ?
Czy GF-1 ma możliwość zdalnego sterowania błyskadełkami - bo nigdzie w dokumentacji słowa na ten temat nie znalazłem ?
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb