a mi te fotografie nie leżą wyglądają tak jakbyś po prostu pstryknął fotę bez zastanawiania się nad kadrem, światłem i kompozycją
są bardzo słabe nawet jak na amatora pozługującego się zenkiem z 1978 roku
co z tego że zrobione jest analogiem
BTW żeby oceniać czyjąś pracę wcale nie trzeba tak jak ty robić zdjęć, można być totalnym laikiem i mieć swoje zdanie
Podpisuję się pod powyższym i jeszcze dodaję: nudno...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
To może dla odmiany jakieś inne zdjęcia?
Krytyka jest w każdej sztuce ,ale czy aż tak ten kwiatek zasłużył sobie na tak chłodne przyjęcie .User jest jak ja tutaj nowym .Forum to nie przedszkole to fakt, ale czy umiar w wypowiedziach nie jest wskazany dalszy komentarz jest zbyteczny, tutaj przytaczam słowa
Madministratora RadioErewan
pozwalam sobie zacytować
Glanując nowych bez umiaru zostaniemy tu sami. Stare łyse konie, które znają swoje zdjęcia i żarty na pamięć.
cytat pochodzi z https://forum.olympusclub.pl/showpos...6&postcount=40
z paroma postami
pozdrawiam wszystkich serdecznie
"f.n" E-620 ...
Przecież nikt nie glanuje.
Widzę kiepskie zdjecie, pisze kiepskie zdjęcie. Mam kłamać?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
masz rację
zmieniam swoją opinię dla dobra forum
Fotografia przedstawia piękny okaz mniszka lekarskiego uwiecznionego i uratowanego jak to było w "Epoce lodowcowej" - Ostatni w tym sezonie - mniami
Kwintesencja kadru i precyzja kompozycji jest nie do podważenia wręcz idealna w kadrze i po przekadrowaniu
wielokrotnie usiłowałem wykonać tak piękne fotografie jak tutaj lecz moje amatorskie umiejętności mi na to nie pozwoliły.
Mistrzu ucz mnie kadrować i wołać kolorowe materiały, chcę robić tak dobre fotografie analogiem jak tu przedstawiłeś
fotografie są boskie i nie do powtórzenia, rodzina mniszków lekarskich będzie przed każdym Twoim krokiem kłaniać się przy podeszwie bucika dozgonnie za tak pięknie uchwycony przemijający moment w życiu jednego z nielicznej rzadko spotykanej rodziny dmuchawców.
![]()
ja też, zdjęcie jest *****...fajne.
Ps. Dzięki za punkty ujemne, ale jak może jeszcze nie zauważyłeś, masz wyłączony system reputacji i nic to nie zmieniło![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Zluzujcie już ! Zdjęcie nie jest doskonałe, ale widywałem tu gorsze robione cyfrą. I co - pstro.
Widać, że na niektórych forumowiczów słowo "analog" działa jak czerwona płachta na byka.
Pozdrawiam
Kolego Rumpel
przerobiłem
15 korpusów zenków od Zenita 3 do 412
potem jescze wiele innych zabytków
nadal lecę na kliszach 35mm i 6cm
to czy było zrobione zenkiem czy hasselem nie ma dla mnie znaczenia ale każda fotografia wymaga zapoznania się przynajmniej z podstawami kadrowania i ekspozycji