dziekuje za rade.
przegladalam zdjecia na komputerze i musze rzyznac ze na wyswietlaczu aparatu kolory sa bardzo intensywne. sprawdzilam ktore zdjecia oddaly najlepsze kolory w danych warunkach i wyswietlilam informacje o pliku teraz mniejwiecej wiem jak ustawic aparat do danych warunkow.
robilam kolo poludnia zdjecia w najbardziej oswietlonym pokoju tuz przy oknie.
niestety i tak nie udalo mi sie uchwycic rzeczywistych kolorow (w poprzednim modelu na trybie auto kolory byly takie jak w rzeczywistosci a jesli odbiegaly to w naprawde niewielkim stopniu)
stojac okolo metr od fotografowanego obiektu przyblizylam aby uchwycic sama glowe figurki , niestety ostrosci nie dalo rady zlapac (zdj.1) jedyna metoda bylo zblizenie sie do obiektu z wlaczonym trybem makro (zdj.2,3)
I wkoncu udalo sie bez lampy iso120 (zdj.4). pomyslalam ze moze za bardzo drzy mi reka postawilam wiec aparat na szafce a efekt marny (zdj. 5)
najwyrazniej wychodza zdjecia monitora , oraz przedmiotow postawionych tuz przed nim. (zdj 6 i 7) czy moze w zwiazku z tym ( bede czesto robic zdjecia np na aukcje w domu) zakupic lampke jarzeniowke ? ona nadaje biale swiatlo i wtedy lamba blyskowa bylaby zbedna ?
czuje ze czeka mnie bardzo dluga droga a zmojego kolejnego postu wyszlo masło maslane
Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz z cytatem