Zobacz wyniki ankiety: Jakiego zoomu najczęściej używasz?

Głosujących
28. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • do 28mm (ekwiwalent dla 35mm)

5 17,86%
  • 28-70mm (ekwiwalent dla 35mm)

16 57,14%
  • 70-150mm (ekwiwalent dla 35mm)

8 28,57%
  • 150-300m (ekwiwalent dla 35mm)

2 7,14%
  • 300-600mm (ekwiwalent dla 35mm)

3 10,71%
  • ponad 600mm (ekwiwalent dla 35mm)

1 3,57%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Sp-800 uz

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    dziekuje za rade.
    przegladalam zdjecia na komputerze i musze rzyznac ze na wyswietlaczu aparatu kolory sa bardzo intensywne. sprawdzilam ktore zdjecia oddaly najlepsze kolory w danych warunkach i wyswietlilam informacje o pliku teraz mniejwiecej wiem jak ustawic aparat do danych warunkow.

robilam kolo poludnia zdjecia w najbardziej oswietlonym pokoju tuz przy oknie.
    niestety i tak nie udalo mi sie uchwycic rzeczywistych kolorow (w poprzednim modelu na trybie auto kolory byly takie jak w rzeczywistosci a jesli odbiegaly to w naprawde niewielkim stopniu)
    stojac okolo metr od fotografowanego obiektu przyblizylam aby uchwycic sama glowe figurki , niestety ostrosci nie dalo rady zlapac (zdj.1) jedyna metoda bylo zblizenie sie do obiektu z wlaczonym trybem makro (zdj.2,3)
    I wkoncu udalo sie bez lampy iso120 (zdj.4). pomyslalam ze moze za bardzo drzy mi reka postawilam wiec aparat na szafce a efekt marny (zdj. 5)
    najwyrazniej wychodza zdjecia monitora , oraz przedmiotow postawionych tuz przed nim. (zdj 6 i 7) czy moze w zwiazku z tym ( bede czesto robic zdjecia np na aukcje w domu) zakupic lampke jarzeniowke ? ona nadaje biale swiatlo i wtedy lamba blyskowa bylaby zbedna ?

czuje ze czeka mnie bardzo dluga droga a zmojego kolejnego postu wyszlo masło maslane

Uploaded with ImageShack.us

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Bardzo fajny model, tylko mam jedno "ale" czy osoby posiadające ten model lub inne też mają białe piksele na wyświetlaczu, gdy się zakryje obiektyw tak żeby było ciemno lub włączy ustawienia? U mnie w nowym aparacie są takie 3 malutkie, w sumie mało widoczne ale jednak są, widoczne tylko na czarnym. I jest to ewidentna wina wyświetlacza, a nie matrycy, gdyż na zdjęciach tego nie ma no i nawet jak nie ma żadnych zdjęc ani nie robimy zdjęcia tylko wchodzimy w ustawienia to są. Jak wiadomo każda firma dopuszcza pewną ilość martwych lub gorących pixeli w zależności od wielkości wyświetlacza i po napisaniu do Olympusa się tym właśnie zasłaniają. Czy te aparaty już tak mają czy można jeszcze coś z tym zrobić i dostać egzemplarz bez tego problemu?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    ja u siebie tego nie widze
    ale za to wyswietlacz przeklamuje mi kolory nie wiem czy da sie to ustawic ale kiedy zrobie zdjeciai przegladam je w paracie twarze wygladaja jak spalone dziewczyny po solarium. jednak jak zgralam zdjecia na komputer wszystko bylo ok

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów