Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Pierwsze po latach

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    Dzieki za pozytywne opinie.Sam jestem zdziwiony osiagnietymi rezultatami.nie mam tu na mysli jakości "artystycznej" fotek.
    Podobaja mi się kolory i coś co mógłbym nazwać klimatem.Może to tylko nostalgia za starymi czasy
    Niedługo wrzucę coś z Yashicy 109 do korej mam piekny komplet manualnych stałek,włacznie z tele oraz standardem 50/1,7.
    To moze byc dopiero jazda
    Póki co cd z Minoxa.
    voovoo2 fotografia analogowa to piękna sprawa, człowiek pieczołowicie podchodzi do tematu, nie szasta na lewo i prawo migawką, kadrami. Wyciągasz aparat, robisz zdjęcie, po czym opuszczasz aparat. Nie zaglądasz w ekran LCD jak wyszło zdjęcie - bo o tym dowiesz się dopiero za jakiś czas . Jeśli weźmiemy pod uwagę jeszcze obcowanie/urzytkowanie zabytkowego już w większości sprzętu, dostajemy x2 do satysfakcji .
    Ważne zdjęcie zrobisz zarówno cyfrą jak i analogiem; z punktu A do punktu B przejedziesz Toyotą Prius jak i starym Fiatem. Jednak liczy czasem się to "coś" pomiędzy - czysta satysfakcja .

Polecam filmy Fuji X-tra , tanie a z kolorkami potrafią zaszaleć .

Pozdrawiam i czekam na kontynuację

| OlyJedi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Pięknie wyszły te zdjęcia. Proszę, można i tak, stary aparat, tani film, ciekawe miejsce i jaki efekt. Na ostatnim ta stacja benzynowa wymiata, ciekawe jaki samochód tam ostatnio tankował i kiedy?

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez emc2 Zobacz posta
    Pięknie wyszły te zdjęcia. Proszę, można i tak, stary aparat, tani film, ciekawe miejsce i jaki efekt. Na ostatnim ta stacja benzynowa wymiata, ciekawe jaki samochód tam ostatnio tankował i kiedy?
    zakładam, że traktor z kółka rolniczego

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Po tych co tankowali tez coś zostało
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	imm016_14A.jpg
Wyświetleń:	100
Rozmiar:	291,6 KB
ID:	28815  

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    To moze jeszcze jakieś jesienne
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	imm004_2A.jpg
Wyświetleń:	82
Rozmiar:	196,9 KB
ID:	28861  

pat.p
    Gość
    Te kolory, oddanie przestrzeni - są tak niewydumane, pozbawione sztuczności, tchnące poetyką troszkę malarską. Klisza daje zupełnie coś innego - dla mnie do tego stopnia jest to atrakcyjne, że odstawiłem cyfrę w ogóle (choć wiem, że jest potrzebna - rozsądek mi to podpowiada. Ale tylko rozsądek... Uczucie w całości wziął analog )

Wrzucaj dalej, jeśli można poprosić.

Pozdrawiam
    Pat

| OlyJedi Awatar rumpel
    Mieszka w
    Pierściec
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pat.p Zobacz posta
    Te kolory, oddanie przestrzeni - są tak niewydumane, pozbawione sztuczności, tchnące poetyką troszkę malarską. Klisza daje zupełnie coś innego - dla mnie do tego stopnia jest to atrakcyjne, że odstawiłem cyfrę w ogóle (choć wiem, że jest potrzebna - rozsądek mi to podpowiada. Ale tylko rozsądek... Uczucie w całości wziął analog )

Wrzucaj dalej, jeśli można poprosić.

Pozdrawiam
    Pat
    Uważaj z publicznym wyrażaniem uczuć do analoga na tym forum. Ostracyzm Panie za wszelkie dewiacje i fetysze grozi .

Pozdrawiam nocną porą

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Napiszę szczerze, że efekt kolorystyczny jest ładny, ale nazywać te kolory naturalnymi to grube nieporozumienie. Ten Minox ma dobry obiektyw jak widać, ale kontrast jest zbyt duży i cienie zlewają się z półtonami --(obraz jest zbyt twardy w cieniach-- przynajmniej tak widzę na swoim monitorze). W sumie efekt taki bajkowy, lecz mój kolega z Lublina specjalizował się kiedyś w ekspresyjnej obróbce komputerowej z kompaktu Olympus E-10 i było podobnie --pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 6.02.10 o 01:48

| OlyJedi Awatar furmun
    Mieszka w
    opolszczyzna
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Bardzo miłe w odbiorze

jak i poprzednie

pozdrawiam
    "f.n" E-620 ...