? gdzie widzisz dowcip?Zamieszczone przez fotomic
? gdzie widzisz dowcip?Zamieszczone przez fotomic
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
no nic, nie wiem czy widzialeś test Radka. Reszte znajdziesz w necie.Zamieszczone przez cra3y
było sobie życie
wiem, ze radek przetestowal, ale zrobil to na E330, a jak wiadomo, to co dobrze pracuje na E330 niekoniecznie musi dobrze pracowac na E400 (czy nastepcy E1, przy matrycy 10mpix lub wiekszej)Zamieszczone przez fotomic
pozdrawiam
K.Gajda (cra3y)
dobra, poczekajmy do wieczora.Zamieszczone przez cra3y
było sobie życie
Nie wyobrażam sobie testowania w plenerze czy gdziekolwiek 35-100 lub 50-200 z E-400Zamieszczone przez cra3y
![]()
Ja z przyjemnością przeczytałbym ten test: Zuiko Digital 14-54mm 1:2.8-3.5 vs. Zuiko Digital 11-22mm 1:2.8-3.5
Zastanawiam się, który obiektyw da lepszą jakość obrazu, pomijam różnice w ogniskowych. Najchętniej zobaczyłbym porównanie tych szkieł w kwestii aberracji chromatycznych. Jest to jedyna rzecz w której wygrywa chyba 14-54 (???).
W drugiej kolejności Sigma 135-400, jak już będzie...
W pelni popieram! Mimo istnienia podobnego testu na anglo-stronie www.biofos.. ,to z checia popatrzylbym na wynik testu jaka jest dokladnie roznica na pokrycie kadrow oraz jak przy naszym szarawym niebie reaguja i zdejmuja kolory.Zamieszczone przez Karol K.
A ja poproszę o testy... puszek. Ten sam obiektyw (chętnie 1454 lub 50 mmm) te same ustawienia body i wreszcie można będzie się praktycznie przekonać, ile "mocy" drzemie tak naprawdę w szkle, a ile w puszce. Ja osobiście stawiam na proporcje 70:30. Oczywiście istotą porównania miałby być wyłącznie "produkt" końcowy czyli obraz.
Pzdr
H.
a ja powiem tak:
każdy dodatkowy test da odpowiedź na kilka pytań, pomoże w wyborze itd...
ale zgadzam się że warunki powinny być przynajmniej porównywalne jeśli nie da się znaleźć idealnie tych samych.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Mam dobrą wiadomość dla zainteresowanych obiektywem Zuiko Digital 11-22. W najbliższym (luty) lub marcowym numerze Foto-Kuriera będzie jego test. Jest to pewne na 99,9%, sam o to prosiłem redakcję i dzisiaj dostałem pozytywną odpowiedź (są w trakcie testów)
![]()
![]()
![]()