Strona 3 z 16 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 154

Wątek: gdybanie.... profi czy nie profi

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    PS. Muszę to napisać Nikkor AF-S 17-35mm/f 2.8D IF-ED to mały czołg w pozytywnym tego określenia znaczeniu. Małem go w łapkach. Solidny kawał metalu i szkła. Zapewne wart jest pieniędzy jakie trzeba za niego wyłożyć. Szkło "na zawsze" i jeden dzień dłużej.
    W Nikonie to jest 17-35, 28-70, 70-200 i pozamiatane na całe życie, jak ktoś chce mieć zoomy. Tylko każde z tych szkieł to 1500$ w B&H. No i bez FF to jednak nadal brak szerokiego kąta.

Pozdrawiam
    To prawda. Z drugiej strony Canon też ma taki zestawik... EF 16-35/2,8 L; EF 24-70/2,8 L; EF 70-200/2,8 L. Również zamiecione

Tak U Olka dla Pro na dwa sposoby. Budżetowo... Olympus 11-22; 14-54; 50-200. Można jeszcze lepiej, ale za potworną kasę... 7-14; 35-100; 90-250 i żaden inny system nie jest w trzech szkłach tak szeroki i tak długi. Chyba? hihihihihih

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Zestaw 7-14, (tu by sie chyba jeszcze zmiescil 11-22, bo troche dziury jest w ogniskowych okolo 36mm po przeliczeniu) 35-100 i 90-250 bije wszystkich przede wszystkim waga Jednak miedzy 14 a 35 jest wyrazna dziura i zapelnia ja jako tako tylko 11-22, choc cena od reszty ciut odstaje...
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    PS. Muszę to napisać Nikkor AF-S 17-35mm/f 2.8D IF-ED to mały czołg w pozytywnym tego określenia znaczeniu. Małem go w łapkach. Solidny kawał metalu i szkła. Zapewne wart jest pieniędzy jakie trzeba za niego wyłożyć. Szkło "na zawsze" i jeden dzień dłużej.
    W Nikonie to jest 17-35, 28-70, 70-200 i pozamiatane na całe życie, jak ktoś chce mieć zoomy. Tylko każde z tych szkieł to 1500$ w B&H. No i bez FF to jednak nadal brak szerokiego kąta.

Pozdrawiam
    To prawda. Z drugiej strony Canon też ma taki zestawik... EF 16-35/2,8 L; EF 24-70/ 2,8 L; EF 70-200/ 2,8 L. Również zamiecione

Tak U Olka dla Pro na dwa sposoby. Budżetowo... Olympus 11-22; 14-54; 50-200. Można jeszcze lepiej, ale za potworną kasę... 7-14; 35-100; 90-250 i żaden inny system nie jest w trzech szkłach tak szeroki i tak długi. Chyba? hihihihihih

Źle

7-14 14-54 50-200

lub

7-14 14-35 35-100 90-250

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Zestaw 7-14, (tu by sie chyba jeszcze zmiescil 11-22, bo troche dziury jest w ogniskowych okolo 36mm po przeliczeniu) 35-100 i 90-250 bije wszystkich przede wszystkim waga Jednak miedzy 14 a 35 jest wyrazna dziura i zapelnia ja jako tako tylko 11-22, choc cena od reszty ciut odstaje...
    Pzdr
    Dlatego wcześniej wspominałem o ewentualnym 14-35/2,0, ale to już będzie czwarte do zestawu

Cytat Zamieszczone przez celebrity plus
    Źle

7-14 14-54 50-200

lub

7-14 14-35 35-100 90-250

Tyle tego dobra, że można zestawy konfigurować i konfigurować...

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Czyli po PMA wszystko będzie jasne jak słońce? Nowe szkła i profi body i świetlana przyszłość, albo raj wyprzedaży padającego systemu dla chcących tanich obiektywów które już są w ofercie?
    I cyfra i analog...

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez motoko
    Czyli po PMA wszystko będzie jasne jak słońce? Nowe szkła i profi body i świetlana przyszłość, albo raj wyprzedaży padającego systemu dla chcących tanich obiektywów które już są w ofercie?
    Po PMA będzie kilka nowych korpusów i kilka nowych szkieł. Cały 2007 rok będzie jednak "pełen" premier. Nie wszystko objawi się na tych targach.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar motoko
    Mieszka w
    Szkocja
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Po PMA będzie kilka nowych korpusów i kilka nowych szkieł. Cały 2007 rok będzie jednak "pełen" premier. Nie wszystko objawi się na tych targach.
    A dlaczego "pełen" a nie pełen? Czy ten cudzysłów to odpowiednik tego: znaczka, czy tylko tak Ci się napisało?
    I cyfra i analog...

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Pozdrawiam
    Więc Radku szykuje się kolejny, że tak powiem stracony rok. Gdybyśmy tego nie wiedzieli kupilibyśmy 14-54, 11-22. A tak cały rok oczekiwanie
    No żartuję. Bardzo fajnie jest wiedzieć, że coś się będzie dziać. Cały rok premier, no ładnie...
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    A dlaczego "pełen" a nie pełen? Czy ten cudzysłów to odpowiednik tego: znaczka, czy tylko tak Ci się napisało?
    No bo x okazji w roku, gdzie x<10 to jednak nie jest dla mnie jakość warta użycia słowa pełen, bez cudzysłowu.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No bo x okazji w roku, gdzie x<10 to jednak nie jest dla mnie jakość warta użycia słowa pełen, bez cudzysłowu.

Pozdrawiam
    7 to liczba doskonała/pełna więc można i bez ""
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"