Serce ładne
Choć nie lubię odgrzebywać swoich starszych zdjęć (kiedy to do fotografowania nie starałem się aż tak przykładać jak to jest w ostatnim czasie), jednak były momenty kiedy próbowałem coś ciekawego "stworzyć". I jedno ze zdjęć mi się spodobało dlatego też uważam że warto je tu pokazać i dać do oceny
31.
Proszę o ukazanie mi błędów jakie popełniłem jak również co udało mi się zrobić dobrze na tym zdjęciuOczywiście jeśli ktoś chciałby się wypowiedzieć na temat wcześniejszych zdjęć również zapraszam
![]()
Wydaje mi sie, ze usta za bardzo sie swieca, ale to nie wina Twoja tylko modelki.. tak to calkiem fajna fotka..
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Usta to może wina błyszczyka, msz twarz trochę się świeci. Ale oprócz tego podoba mi się![]()
Dziewczyna ma wysokie czolo.W portrecie nie powinienes tego uwydatniac.Temu ujeciu pomoglo by chyba bardziej radykalne ciecie gory.Poprzez takie ustawienie uzyskales efekt fotografa dominujacego nad osoba fotografowana.Czolo dominuje w calym kadrze.Dochodzi nos na pierwszy plan i reszta juz nie jest tak widoczna,ginie w kadrzeStaraj sie miec obiektyw na wysokosci oczu lub ponizej,chyba,ze zalezy Ci na efektach,ktore uzyskujac czesto psuja odbior.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Dzięki za rady, będę starał się do nich stosować. Na twarzy trochę świecenie ograniczyłem nałożeniem bluru (przed tym zabiegiem twarz była bardzo odbijająca światło), z ustami znów nie chciałem tego robić - wydaje mi się że jest to obok oczu część na której powinny zostać szczegóły.
Rzeczywiście po Mirka uwadze widzę teraz dominacje czoła na całym zdjęciu.
Mirku o coś takiego Ci chodziło, czy może jeszcze odważniej ciąć?
31_v2.
Ostatnio edytowane przez Maestro1984 ; 16.03.10 o 10:28
Jak "dla mnie" - 14, 22 i 27.
Pozdrówka.
Jako że zjawiła się wiosna (w końcu) udało się wybrać na małą sesyjkę. Jak na razie udało mi się zasiąść tylko do jednej fotki dlatego też ją wstawiam do oceny. Namachałem się dość mocno suwakami, pewnie też dość przesadziłem dlatego proszę o wskazówki co sknociłem
32.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 23.03.10 o 10:54 Powód: Automatyczne scalenie postów
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie