Takie małe zboczenie ale na 25 koleżanka ma sklejone rzęsy :/
reszta super
Takie małe zboczenie ale na 25 koleżanka ma sklejone rzęsy :/
reszta super
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233
W oryginale poprostu wiem gdzie i jak to zdjęcie powstało - widać z kilometra, że to odbicie a po Twoich, jakby nie było starannych, poprawkach nie jest to już dla mnie takie oczywiste...
Co jest zdjęciem? Można by dużo dyskutować - odniosłem się tą uwagą jednak tylko do tego konkretnego zdjęcia (14 po Twojej ingerencji) - dla mnie wygląda to jak zlepek kilkudziesięciu kawałków czegoś tworzącego coś... ale to tylko takie moje odczucie...
Z najnowszej serii podobają mi sie zdjęcia 23,24,25 i 27 - ja bym tam ich nie poprawiał, fajne są - jak na oko amatorai na pewno na poziomie umiejętności autora spełniły jego zamysł skoro tu są...
W zdjęciu 26 jak dla mnie to za dużo wszystkiego w tle...
Ogólnie to myslę, że dobrze trafiłeś z ostrością - ja mam z tym trochę problemów...
Nawet jeśli stoimy obok siebie, nie musisz widzieć dokładnie tego, co ja... Zapraszam do mojego wątku.
25 i 27 jakoś najbardziej mi podeszła.
A ostatnie kadrowałbym tak:
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
Nawet jeśli stoimy obok siebie, nie musisz widzieć dokładnie tego, co ja... Zapraszam do mojego wątku.
Fotki przyjemne - faktycznie przeszkadzają sklejone rzęsy. Musze jednak przyznać, że Twoja modelka ma prześliczne usta
Natomiast gałązka z kolcami - niestety mnie nie rusza ale to takie moje subiektywne zdanie.
Dzięki wszystkim za komentarzeCieszę się że nikt nie ma, ku mojemu zaskoczeniu, jakichś większych zastrzeżeń co do techniki. 25 niestety nie mam w kadrze pionowym - próbowałem przyciąć w kwadrat jednak jakoś efekt mnie nie zadowalał. Kolce próbowałem jakoś inaczej przekadrować, ale jakoś nie potrafiłem tego zrobić żeby mnie zadowoliło - jakoś na macro się nie znam, po prostu próbuję 50 też w ten sposób wykorzystać
N1ka dzięki za pozytywną opinię co do modelki
Jeszcze słowo co do konieczności prostowania - sam to jakoś czuję że powinienem zrobić, ale jeszcze nie miałem okazji poćwiczyć i dlatego też jak na razie w tym raczkuje.
picasa ładnie prostuje zdjęcia
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233
byc moze sie myle, ale w picasie jest tylko prostowanie pion, poziom... nie ma prostowania perspektywy, a takowe przydaje sie bardzo w okreslonych sytuacjach. maestro, z tego co pamietam, to masz PS CS2, wiec masz tam wszelkie narzedzia prostowania chyba, ktore sa potrzebne![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
Będę musiał się po prostu przez nieskończone zasoby internetu przekopać i korzystać z poradników o których już wielokrotnie wspominaliście
Właśnie też mnie trochę dziwiło żeby niezbyt rozbudowana, z tego co słyszałem, picasa miała te bardziej zaawansowane możliwości prostowania perspektywy, a do prostowania poziom/pion wystarczy mi miarka z PSa![]()