U mnie na monitorze jestMoże trzeba skalibrować
U mnie na monitorze jestMoże trzeba skalibrować
Jakoś dawno nic nie dodawałem do oceny - chyba zaczynam coraz krytyczniej patrzeć na swoje zdjęcia, a może po prostu pogoda sprawia to że jak już coś sfotografuję to i tak mi się nie podoba
Po lekkim dojrzewaniu na dysku wybrałem jedno ze zdjęć o którego ocenę proszę, przydałaby się również konstruktywna krytyka
49.
Chociaż nie jestem specjalistą od portretów to się odezwę
Nie pasuje mi perspektywa. Modelka patrząc w górę, w obiektyw, odsłoniła zbyt dużo białka na dole oczu. Sprawia to wrażenie jakby miała wyłupiaste oczy lub opadnięte dolne powieki. Wygląda to niekorzystnie. Należało raczej robić zdjęcie z niższej perspektywy, żeby tęczówki były niżej.
Poza tym, prawą stronę kadry bym obciął. Nijak mi nie pasuje do twarzy![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Robisz postępyMożna by żyłki z białka usunąć
![]()
Ogólnie ładny, sympatyczny i przyjemny portret. Od strony technicznej to rzęsy powinny byc staranniej rozczesane oraz to, że mam wrażenie odnośnie niedokończonej obróbki w okolicach białek oczu (pod źrenicami widać jaśniejsze miejsca).
pozdrawiam Wiejo
Dzięki za komentarzeJest to jedna z prób zabawy z lampą błyskową, niestety odpalanej z aparatu - dopiero zbieram się do kupna kabla synchro i wykonania jakiegoś softboksa
Tu pojawił mi się problem odbicia tego na czym leżała modelka, próbowałem to w jakiś sposób zniwelować, ale zaczęły mi jakieś nienaturalne efekty wychodzić dlatego też zostawiłem to tak jak wyszło z aparatu... W sumie mogłem same białka wyrównać, ja natomiast starałem się usunąć odbicia ze źrenic i może tu był mój błąd
Prawej strony nie chciałem ciąć, po prostu nie chciałem zostawiać samej twarzy (pewnie lepiej byłoby jakby sukienka była w kolorze rzęs, lub usta pomalowane na czerwono...)![]()
Bardzo ładny portret, fajnie że modelka chce ciągle pozować.
Gratuluję wykonania
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233
Cieszę się Bartek że się podoba. Rzeczywiście do modelki mam szczęście - po prostu lubi mieć robione zdjęcia
Jako że byliśmy w Wiśle to postanowiłem porobić kilka zdjęć tamtejszych kaskad. Liczę na wszelkie sugestie
50.
51.
52.![]()
Coś mi w 51 nie pasuje- jakby "leciało" w lewo
Najbardziej podoba mi się 50, pewnie dlatego, że jest taki "pokręcony"![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Wszystkie udane, lubie taki klimacik. Woda jest cudownym żywiołem
e520 + 14-42 + 40-150
Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233