Strona 29 z 76 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 752

Wątek: Olympus E-PL1

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Roba66 Zobacz posta
    E-P2 wygodniejszy, ale ogromnej przepaści nie widzę. W E-PL1 trudno dokopać się do niektórych funkcji, np. przysłony. Zresztą ktoś chyba już o tym pisał.
    To pewnie kwestia wprawy i opanowania menu, więc nie dramatyzowałbym.
    Jeszcze jedna sprawa: mam spore łapska, aparat nieźle leżał w dłoniach, choć E-P2 zdecydowanie lepiej. Generalnie E-PL1 robi dobre wrażenie.
    Cały czas mam ochotę albo na E-P2 albo na E-PL1, świetne foty, ale z mojego punktu potrzeb , każdy z trzech jest nie skończony - E-P1 , E-PL1- brak wizjera EVF ,co jest u mnie niezbędne, w E-P2 fajny wizjer, ale gdy jest założony - brak możliwośći korzysztania z lampy (owszem w prosty sposób można zainstalować gniazdo studyjne , ale czemu ryć w nowym sprzęcie jeśli nakłedem 25centów mógł to zrobić Olek w fabryce.
    E-PL1- gdyby dołożyć mu EVF w zestawie- najbliższy moim potrzebą (chyba też najlepsze sample), ale znowu brak kólek , rolek wymusza zmianę przyzwyczajeń.
    Ciągle brakuję u Olka w mikro korpusu jak G1,ale ciut lepiej- może dożyje.....

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Galicja... koło Oświęcimia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    Cały czas mam ochotę albo na E-P2 albo na E-PL1, świetne foty, ale z mojego punktu potrzeb , każdy z trzech jest nie skończony - E-P1 , E-PL1- brak wizjera EVF ,co jest u mnie niezbędne, w E-P2 fajny wizjer, ale gdy jest założony - brak możliwośći korzysztania z lampy (owszem w prosty sposób można zainstalować gniazdo studyjne , ale czemu ryć w nowym sprzęcie jeśli nakłedem 25centów mógł to zrobić Olek w fabryce.
    E-PL1- gdyby dołożyć mu EVF w zestawie- najbliższy moim potrzebą (chyba też najlepsze sample), ale znowu brak kólek , rolek wymusza zmianę przyzwyczajeń.
    Ale do E-PL1 jest wizjer, tyle, że jako opcja. Ale to chyba nie jest problem czy jest on dodawany w standardzie czy w opcji. Ja np. wolałbym, aby w E-P2 był on w opcji, dzięki temu korpus byłby tańszy. A ja sam zdecydowałbym, czy go chcę, czy też nie.
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Ta, też na taki czekam, może by kiedyś zastąpił moje E-520. Ale nie śpieszy mi się na szczęście, E-520 mi jeszcze może lata posłużyć.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar geo
    Mieszka w
    widzę Morze
    Siła reputacji
    49
    Moja galeria
    ale czad te maleństwo mniej szumi na iso1600 od 7D (imaging resource)ciekawe czy tak jest naprawdę
    A7II słoiki
    jerzykulesza.zenfolio.com

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez geo Zobacz posta
    ale czad te maleństwo mniej szumi na iso1600 od 7D (imaging resource)ciekawe czy tak jest naprawdę
    I jaki problem przelożyć bebechy do większej puszki?

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    byłem dziś pomacać w Saturnie i powiem szczerze ze mi sie podoba trzeci mikrusek

podstawowy mankament, to IMHO brak roleczki - na pewno to kwestia przyzwyczajenia, ale póki co przyzwyczajony jestem do zmiany ustawień z DSLRa i predko się to nie zmieni...

natomiast aparat wykonany na prawdę solidnie i przyzwoicie....
    no i w podwójnym kicie z przejścióweczką na 4/3

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    byłem dziś pomacać w Saturnie i powiem szczerze ze mi sie podoba trzeci mikrusek

podstawowy mankament, to IMHO brak roleczki - na pewno to kwestia przyzwyczajenia, ale póki co przyzwyczajony jestem do zmiany ustawień z DSLRa i predko się to nie zmieni...

natomiast aparat wykonany na prawdę solidnie i przyzwoicie....
    Przydała by się też wersja oferująca w zestawie: pojedyczy lub podwójny kit +EVF
    Test w Adoramie:
    http://translate.googleusercontent.c...A-QCy5L339cwqA
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 12.03.10 o 19:32

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    właśnie, fajny zestaw z tą przejściówką . czy zna toś maksymalne dopuszczalne obciążenie tej przejściówki? czy bagnet + przejściówka wytrzymają obciążenie samym aparatem? E-PL 1 mógłby być wówczas dodawany do SHG ZD jako robiąca (dobre) zdjęcia tylna zaślepka

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez osiołek Zobacz posta
    właśnie, fajny zestaw z tą przejściówką . czy zna toś maksymalne dopuszczalne obciążenie tej przejściówki? czy bagnet + przejściówka wytrzymają obciążenie samym aparatem? E-PL 1 mógłby być wówczas dodawany do SHG ZD jako robiąca (dobre) zdjęcia tylna zaślepka
    Wtedy trzymasz za obiektyw , a korpus -zatyczka jest obciążeniem.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Wtedy trzymasz za obiektyw , a korpus -zatyczka jest obciążeniem.
    właśnie o tym myslę
    (teoretycznie tylko, nie planuję zakupu SHG ale HG w przyszłości albo taka Sigma 105 czy Sigma 150, kto wie...)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów