Strona 28 z 76 PierwszyPierwszy ... 18262728293038 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 752

Wątek: Olympus E-PL1

rodzyn
    Gość

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    O E-PL1 na stronach Polskiego Radia http://www.polskieradio.pl/nauka/str...&utm_campaign=

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Galicja... koło Oświęcimia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Chyba jeszcze nie było - pierwsze spojrzenie na www.dcresource.com
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ściągnijcie sobie rawa z iso 1600 z imaging-resource:

http://75.126.132.154/PRODS/EPL1/FUL...SLI1600NR0.ORF

Popatrzcie na ostrość i szumy. I jak, fajnie, czy nie?
    po wywołaniu sobie tego rawa w RT jestem bardziej niż mile zaskoczony ilością szumu i ilością detalu. Zwłaszcza ta kołowa tabela z cyframi mnie mocno łupnęła o ziemię Oczywiście wywoływaczka ta ma swoje wady (widoczne na podziałce skali proporcji w najdrobniejszym podziale linii), ale tak czy siak, jest naprawdę dobrze.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	EPL1hSLI1600NR0a.jpg
Wyświetleń:	141
Rozmiar:	123,1 KB
ID:	30277  

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    po wywołaniu sobie tego rawa w RT jestem bardziej niż mile zaskoczony ilością szumu i ilością detalu. Zwłaszcza ta kołowa tabela z cyframi mnie mocno łupnęła o ziemię Oczywiście wywoływaczka ta ma swoje wady (widoczne na podziałce skali proporcji w najdrobniejszym podziale linii), ale tak czy siak, jest naprawdę dobrze.
    Zapowiada się pyszny aparacik - gdyby jeszcze jakaś promocja: E-PL1 w połączeniu z EVF, za rozsądną kasę .

Awatar fugas
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    Jest tylko jedno zasadnicze ale - kto używa ISO 1600 w warunkach studyjnych? Wysokie ISO używa się w gorszym oświetleniu i właśnie wtedy tzw. "szumy" pokazują swój pazur. Tu trzeba zrobić foto w zacienionym pokoju i wtedy oceniać. Oczywiście moja uwaga dotyczy wszystkich innych testów robionych na tej zasadzie, samej matrycy nie oceniam - może być OK.
    JPEG - ulubiony format gospodyń domowych

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fugas Zobacz posta
    Jest tylko jedno zasadnicze ale - kto używa ISO 1600 w warunkach studyjnych? Wysokie ISO używa się w gorszym oświetleniu i właśnie wtedy tzw. "szumy" pokazują swój pazur. Tu trzeba zrobić foto w zacienionym pokoju i wtedy oceniać. Oczywiście moja uwaga dotyczy wszystkich innych testów robionych na tej zasadzie, samej matrycy nie oceniam - może być OK.
    dlatego zdjęcia zrobione przez ludzi z tego portalu są właśnie ok, ponieważ na fotografii jest spora ilość miejsc zacienionych i można na ich podstawie sporo ocenić. Natomiast zdjęcia wykonane w studio dla portalu optyczne.pl nie mają praktycznie żadnych cieni przez co nie da się ocenić aparatu po tak marnych fotkach.

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dziś w katowickim MM oglądałem E-P2 i E-PL1. Wizualnie i dotykowo jednak E-P2, natomiast w temacie AF wskazałbym E-PL1. Szału nie ma, ale zawsze to coś.
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

rodzyn
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Roba66 Zobacz posta
    Dziś w katowickim MM oglądałem E-P2 i E-PL1. Wizualnie i dotykowo jednak E-P2, natomiast w temacie AF wskazałbym E-PL1. Szału nie ma, ale zawsze to coś.
    A jak obsługa bez "rolek i pokręteł" ?

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    A jak obsługa bez "rolek i pokręteł" ?
    E-P2 wygodniejszy, ale ogromnej przepaści nie widzę. W E-PL1 trudno dokopać się do niektórych funkcji, np. przysłony. Zresztą ktoś chyba już o tym pisał.
    To pewnie kwestia wprawy i opanowania menu, więc nie dramatyzowałbym.
    Jeszcze jedna sprawa: mam spore łapska, aparat nieźle leżał w dłoniach, choć E-P2 zdecydowanie lepiej. Generalnie E-PL1 robi dobre wrażenie.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów