Strona 31 z 76 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 752

Wątek: Olympus E-PL1

| OlyJedi Awatar Roba66
    Mieszka w
    Galicja... koło Oświęcimia
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez QDS Zobacz posta
    Nie, w żadnym wypadku nie ma takiego efektu - wszystko na ekranie odbywa się "life". Może ten wystawowy w MM miał włączone jakieś dodatki w porfilu usera? Ludzie może poklikali? Nie wiem, tak tylko gdybam
    OK, dzięki. Możliwe, że coś było nie tak. Sprawdzałem wczoraj w innym egzemplarzu i nie było takiego chwilowego przyciemniania.

Znalazłem fajny filmik jak używać wbudowanej lampy do błyskania w sufit
    "Fotografia jest jak seks - jak nie ma w niej uczucia, to technika niewiele pomoże"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    QDS - do filmowania kup sobie leice 25 f 1,4 == polecam dwoma rękoma, miodność filmu z tego obiektywu jest boska
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    E-PL1 - pierwszy olympus z czerwoną kropką

LINK

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Europejska gwarancja na E-PL1

Mam pytanie: jak wygląda kwestia gwarancji w Polsce na e-pl1 zakupione w Niemczech. Na allegro pojawiło się kilka tanich sztuk tego aparatu ale wygląda mi to podejrzanie. W dodatku aukcja jest grzecznościowa.Pozdrawiam. Kuba

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    163
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maxshreck Zobacz posta
    Mam pytanie: jak wygląda kwestia gwarancji w Polsce na e-pl1 zakupione w Niemczech.
    Tak samo jak w Polsce.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    W dodatku aukcja jest grzecznościowa.
    Tzw. "aukcje grzecznościowe" są niezgodne z Regulaminem Allegro. Jak chcesz, to możesz podkablować i aukcje polecą w niebyt.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Upewnij się, że sprzęt rzeczywiście został kupiony w sklepie w Niemczech i kiedy to było.

Awatar Croissant
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mam pytanie: jak wygląda kwestia gwarancji w Polsce na e-pl1 zakupione w Niemczech. Na allegro pojawiło się kilka tanich sztuk tego aparatu ale wygląda mi to podejrzanie. W dodatku aukcja jest grzecznościowa.Pozdrawiam. Kuba
    z reguly jest to tzw. prywatny import, warto sprawdzic gwarancje, maja zwykle krotsze tj. nie 24 a 12 miesiecy, nie zapominajac zapytac tez o dowod zakupu...

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Tzw. "aukcje grzecznościowe" są niezgodne z Regulaminem Allegro. Jak chcesz, to możesz podkablować i aukcje polecą w niebyt.
    jaki oredownik regulaminu Allegro
    typowo polskie: nie wiadomo co i jak ale podpi.....ic warto
    podkabluj a jak Allegro zdejmie te aukcje i zostana aparaty kilkaset pln drozsze, powiedz:
    "ale to bylo dobre"
    Ostatnio edytowane przez Croissant ; 27.03.10 o 00:42

Awatar Sk18a
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wiecie czy jest możliwość podłączenia wężyka spustowego do E-PL1? Nie znalazłem niczego na ten temat w instrukcji.
    Olympus PEN E-PL1 | ob: 14-42 ob: 40-150

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Trzymalem dwa dni temu w Media Markt (Stuttgart) E-PL1 z 14-42mm oraz GF1 z 14-45mm. Wyraznie czuc roznice w wadze oraz materiale. W przypadku Olympusa - i wagowo i dotykowo plastyk fantastyk. I body i szklo. Szklo w zasadzie jeszcze bardziej. Hmm.. wlasnie, z rozpedu napisalem s z k l o.
    Jesli chodzi o rozmiar body - wyraznych roznic nie zauwazylem.

Ale zwazywszy na cene oraz potrzeby odbiorcy docelowego - jak dla mnie wszystko akceptowalne! Mniej poreczne niz kompakt, lepsza jakosc obrazu, przynajmmniej przy zdjeciach, nie mowie o wideo.

Cytat Zamieszczone przez QDS Zobacz posta
    Nie jestem zbyt wgryzający się w setne sekund itp. Kupuję rzeczy aby się nimi cieszyć i używać. Szkoda mi czasu na wielogodzinne analizowanie tabelek porównawczych. Coś*jest fajne, mam możliwość przetestować, zobaczyć jak z trwałością*i ergonomią to kupuję.
    Ale chodzi o zwykle odczucia uzytkownika, nie o setne sekund. Cos np. jak tu:
    http://www.canon-board.info/showpost...&postcount=165
    Abstrahujac od tego, dlaczego kolega Gietrzy nie chcial wlaczyc wspomagania AF...

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jak chcesz, to możesz podkablować i aukcje polecą w niebyt.
    Mysle, ze koledze chodzi o zakup legalnie sprowadzonego z uznawana gwarancja sprzetu.
    Jesli jest taniej niz z polskiej dystrybucji, jak w przypadku Panasonica - tylko brac i propagowac!
    Jesli to jakas wtopa - jak najszybciej dac znac i Allegro i u nas na forum.

* * *
    Rozwazalem zakup E-PL1 jako drugiego aparatu, bardziej dla zony, ale pod jednym warunkiem - wideo ma byc zjadliwe, akceptowalne przy przy slabym swietle. Nie chodzi o rezultaty z 5D II, ale o nie gorsze od GH1 przy f/4. Mam na mysli zwykle wideo, np. z uroczystosci rodzinnej, nie zabawa manualami. Czyli chodzi o wykorzystanie kita. W przeciwnym przypadku, gdybym chcial dokupic 20mm f/1.7 - wtedy wchodze juz w obszar GF1 + 20mm.

Wydaje sie, ze wideo w wydaniu szkiel Oliego - jest nieakceptowalne jesli chodzi o AF.
    Szumy - OK! Ale AF? Nie chodzi o to, czy dziala on szybko, czy wolno. Cze jest celny, czy nie. Chodzi o:
    1) efekt wizualny ostrzenia
    2) wydawane odglosy

Ad. 1
    Inne apraty (Sony HX5, Lumix TZ10, u43 Lumix) - bardziej doostrzaja w razie potrzeby. Jak utracona zostala ostrosc, po krotszym, czy dluzszym czasie widzimy coraz ostrzejszy obraz.
    E-PL1 ze szklami Olympusa - zamiast doostrzyc - zaczyna od pogorszenia ostrosci, po to zeby po chwili szybkiego, wyraznego krazenia ustawic ostrosc. Jest to strasznie drazniace dla oka, szczegolnie jesli co kilka sekund to nastepuje...

Ad. 2
    W nagraniach wideo ze wpomnianych dla przykladu wyzej aparatow - w przecietnych warunkach nie slychac pracy AF.
    W przypadku Olympusa - wyraznie sluchac prace AF podczas utraty ostrosci i szybkiego krazenia (przod\tyl). To samo zreszta wystepuje w Samsungu NX10.

Obserwuje to po obejrzanych samplach w sieci. Jesli tak nie jest - moze ktos z posiadaczy wrzuci jakis film na Vimeo, czy Youtube?

Mowie o wykorzystaniu trybu wideo do zwyklego filmowania - jako podstawie. Dopiero jak to dziala akceptowalnie, moge rozwazyc filmowanie "manualne", na moment, kiedy jest na to czas. Przez zwykle filmowanie rozumiem np. film z uroczystosci rodzinnej.

Nie bez kozery zaczelismy mowic jako o jednej z zalet u43 - ze mozna pozbyc sie noszenia dwoch sprzetow - kamkodera i aparatu. A dodatkowo mozna uzyskac efekty nieosiagalne dla kamkodera (wiekszy sensor, jasne manualne szkla, itd.).
    A ta praca AF nie nastraja optymistycznie...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów