Witam,
Jak ep-1 da sobie rade w sporcie (głównie kolarstwo górskie)?
Ktoś już próbował z niego coś wyciągnąć?
Pozdrawiam
Witam,
Jak ep-1 da sobie rade w sporcie (głównie kolarstwo górskie)?
Ktoś już próbował z niego coś wyciągnąć?
Pozdrawiam
hmm specjalnie na takie zawody, to szkieł nie ma...
AF tez nie zachwyca.
# https://grizz.pl #
sorry jakoś nie obczaiłem że pytasz o EP-1 a nie o E-1
yyy to nie wydaje mi się żeby był to dobry wybór.
kwestia szkieł, i AFu
jeśli kolarstwo to ma być coś co robsz w zasadzie wyłącznie to raczej nie,,,
Nie, to ma być aparat na co dzień. Jako że i ja i moja luba startujemy w zawodach MTB to miło by było tam też jakieś zdjęcia porobić
na codzień jest to świetny aparat.
jak się sprawuje w sporcie nie wiem :/ moze przegrzeb zdjęcia w necie
z jakiś dynamicznych akcji i na tej podstawie stwierdzisz czy sie nada
Grizz - szkieł moze nie za bardzo ale jak sie przejściówke zapnie to każde szanujące się szkiełko 4/3 pasuje
Ostatnio edytowane przez dobas ; 1.02.10 o 11:48
Ale przecież fotografując sport, AF można ustawić na konkretny punkt trasy, w przypadku rowerów, przed najazdem zawodnika, i wyzwolić migawkę w momencie pojawienia się go w tym punkcie.
# https://grizz.pl #
znaczy nie jest to sprzęt do tego. jesli ma być jako podstawowy aparat do robienia zdjęć MTB. Jeśli ma być podstawowym aparatem do codziennego uzywania a przy okazji ma robić zdjęcia MTB to bym się poważnie zastanawiał na tak![]()
myślę, że raczej nie ma sensu - jeśli chcesz z tym jeździć ostro na MTB to raczej kup jakiegoś kompakta - najprawdopodobniej zdjęcia i tak będziesz w dzień robił.... tak z głowy to np. sony wx1 (krótka seria 10 fps) panasonic tz-7 bo niezłe tele), AF jest wolny ale sposobem hadesa zdjęcia zrobisz...
Jeśli większy to jakakolwiek lustrzanka... tu już tylko kwestia zasobność portfela i preferencji
Poza wolnym AF problemem w aparatach bez wizjera optycznego jest to że w czasie serii nie widzisz co fotografujesz...
E 410 ZD 9-18, 14-42, 18-180, FL 36R, PS S90