Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: EP-1 a sport

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    Hiluxa nie mam, wybralem zupelnie cos innego, male z duzym silnikiem, nierozsadne mimo ze jezdze w 90% po miescie. Moglbym miec 4x mniej mocy i tez by wystarczylo.
    Ale nie staram sie wmowic ze mozna tym samochodem orac pole czy wozic meble "bo jak innych nie bylo..."

Podobnie nierozsadne sa np E-P2 w stosunku mozliwosci/cena.

Szybki AF to chyba najwieksza roznica dzielaca lustra od "nieluster" i jest tych pierwszych ogromna zaleta. Wiec wmawianie ze E-P1 tez mozna podobnie jest tak samo idiotyczne jak udowadnianie ze seicento bedzie rownie dobry do wozenia drzewa do lesnej chaty w trudbym terenie od hiluxa dlatego ze seicento latwiej pod supermarketem zaparkowac.

A wmawianie że za pomocą Mamiya RZ67II bez AF jestes w stanie zrobic zdjęcie motocyklisty w ruchu jest tak samo idiotyczne ?

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    A wmawianie że za pomocą Mamiya RZ67II bez AF jestes w stanie zrobic zdjęcie motocyklisty w ruchu jest tak samo idiotyczne ?
    Mamiya nie da sie robic zdjec, GO sredniego formatu jest mniejsze niz FF ktore jak wiadomo posiada ja wielkosci kilku mm a wymiary i waga wymaga, jak w przypadku kazdej lustraznki, by motocyklista ustawil sie w poblizu jej miejsca stalego pobytu, transport aparatu jest trudny i kosztowny

robuhoo
    Gość
    Proponuję do tych zawodów sportowych włączyć też PhaseOne 65+ np. ... A tak poważnie - jeśli robienie bardzo ruchliwego, szybkiego, sportu byłoby dla mnie choćby dość ważne ( a już - czy też na razie- nie jest...) to na pewno gdybym miał kupować jeden podobny cenowo aparat nie kupiłbym do tego PENa. Powiedzmy , że E-P1 dla maniaków szybkiego sportu akurat stworzony czy też powołany szczególnie nie jest... Ale ma za to inne zalety, o których już sporo pisano.

"Człowiek który nie widzi szyby nawet nie wie że jej nie widzi. Ktoś inny, patrząc pod innym kątem widzi szybę , ale przeważnie nie wie, że inny jej nie widzi."

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Po pierwsze nie róbcie bałaganu z nazwą aparatu bo to jest E-P1!

Jeśli MTB odbywa się w górach to można wybrać sobie sceny gdzie AF nie jest tak ważny - rowerzyści za szybko w terenie pod górę nie jadą i można się dobrze ustawić z fajnym drugim planem, techniczne miejsca ograniczają prędkość i można jeszcze trafić bonusa z rowerzystą w krzakach albo na drzewie

Jeśli zawody odbywają się tam gdzie jest płasko - to nie będę się wypowiadał bo to nie jest MTB

Ja w każdym już mam E-P2 i będę starał wsiąść go na maraton jako zawodnik. Jako widz bym tego nie robił - polecam posiedzieć z zawodowcami w krzakach.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Niektóre zdjęcia, które nie wymagają szybkiego AF np tu:
    http://www.sportograf.de/bestof/652/index.html

zresztą warto pogrzebać po bestof, można jakiś pomysł podejrzeć.
    Ostatnio edytowane przez droplet ; 1.02.10 o 19:45 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar snuffi
    Mieszka w
    Poznan, Poland
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Może ja coś sprostuje
    Na Pena zdecyduje się najprawdopodobniej bo jest mały, jakość zdjęć jest bardzo zadowalająca i nagrywa filmy

Co do zdjęć sportowych to naprawdę będą sporadyczne (na każdych zawodach jest 33333tys fotografów i zawsze coś w necie się też znajdzie) i po prostu zastanawiałem się czy w ogóle da rade i nie jest to czynnikiem decydującym o wyborze aparatu.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez snuffi Zobacz posta
    Może ja coś sprostuje
    Na Pena zdecyduje się najprawdopodobniej bo jest mały, jakość zdjęć jest bardzo zadowalająca i nagrywa filmy

Co do zdjęć sportowych to naprawdę będą sporadyczne (na każdych zawodach jest 33333tys fotografów i zawsze coś w necie się też znajdzie) i po prostu zastanawiałem się czy w ogóle da rade i nie jest to czynnikiem decydującym o wyborze aparatu.
    To trzeba było tak od początku

Da radę, oczywiście, że da radę!
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.