Strona 5 z 41 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 406

Wątek: Wątek Zorki

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    13 fajna. Ale powiedz mi jak Cię na 15 te nadjeżdżające auto, którego światła widać nie rozjechało
    Ostatnio edytowane przez NightCrawler ; 1.02.10 o 23:17
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

| OlyJedi Awatar bartek86
    Mieszka w
    Pruszków
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Akurat 15 to przystanek autobusowy na Nowym Świecie w Wawie więc pewnie wystarczyło stanąć ciut dalej
    Albo wiesz jak autobus walną to się zamknęła przysłona i tak o to powstało zdjęcie ale to wtedy kolejnych by nie było.
    e520 + 14-42 + 40-150
    Mój wątek -> http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71233

| OlyJedi
    Mieszka w
    Nowa Wieś Warszawska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Pietrucha Zobacz posta
    Co do wywoływania RAWów, mariush pisał o tym w innym wątku, ale ja przypomnę tutaj: Pod tym adresem:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=55279
    znajdziecie wspaniłą szkołę wywoływania RAWów i późniejszej obróbki. Potrzeba jedynie jakiegoś śmiesznego kodeka do odtworzenia filmów, ale wszystko jest w wątku. Ogólnie na canon-board mają fajnie zorganizowany dział tips&tricks i jeśli coś Was interesuje to na kilkadziesiąt proccent znajdziecie na tej liście:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=20959

Ps. Na 14 ruch uliczny dla mnie nadaje dynamikę temu zdjęciu i wzmacnia stałość budynku, co mi uprzyjemnia odbiór Psuje mi go natomiast niecentralny kadr.
    Dzięki za adresy.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez nataszach Zobacz posta
    Witaj,
    14 - krzywo chyba?
    - może troche, choc sprawdzałam. Gdy robiłam zdjęcie na ulicy i na placu było tak dużo ludzików, że zdjęcie musiałam zrobic z ławki , na dodatek statyw był wysunięty jak tylko mogłam najwyżej. Nie wiem czy wiesz ale ta ławka stoi o 3 stopnie wyżej niż teren, na którym stoi kolumna Zygmunta. Za kolumną jest jeszcze niżej. Ale tak wygląda jaby było krzywo.
    Ostatnio edytowane przez zorka ; 1.02.10 o 23:16 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Pozdrawiam Zorka

Awatar cresky
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Z tej serii, podobnie jak przedmówcy wybieram 13.
    "Wszystko powinno się robić tak prosto, jak tylko to jest możliwe - ale nie prościej."

| OlyJedi
    Mieszka w
    Nowa Wieś Warszawska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez NightCrawler Zobacz posta
    13 fajna. Ale powiedz mi jak Cię na 15 te nadjeżdżające auto, które światła widać nie rozjechało
    W tym miejscu kończył się przystanek, który był w zatoczce. Robiąc zdjęcie miałam nadzieję, że nie zawiodą hamulce. Trochę miałam szcześcia, ponieważ aparat kończył robić zdjęcie, kiedy autobus jeszcze się nie zatrzymał.
    Ostatnio edytowane przez zorka ; 1.02.10 o 23:10
    Pozdrawiam Zorka

| OlyJedi Awatar nevra
    Mieszka w
    Vratislavia
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria
    13 zdecydowanie najlepsza. Ale do pozostałych też nie można się za bardzo czepiać. Wszystko ostre, ładne kolory, kadry też przemyślane, tylko ruch uliczny trochę psuje odbiór.
    E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
    http://www.bociany.org.pl :
    kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Nowa Wieś Warszawska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Dziekuję wszystkim za opinie. Może tym razem z innej beczki . Co Wy na takie próby.
    Pozdrawiam Zorka

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Bardzo przyjemnie u Ciebie. Uwage zwróciły zdjecie 1, 4, seria znad Wisły, nocne przyjemne w odbiorze. Na kwiatkach a szczególnie storczyku tło do poprawy (szum) pozostałe przyjemne. Eksperymenty takie jak z różą odpusciłbym sobie.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi
    Mieszka w
    Nowa Wieś Warszawska
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wiejo Zobacz posta
    Bardzo przyjemnie u Ciebie. Uwage zwróciły zdjecie 1, 4, seria znad Wisły, nocne przyjemne w odbiorze. Na kwiatkach a szczególnie storczyku tło do poprawy (szum) pozostałe przyjemne. Eksperymenty takie jak z różą odpusciłbym sobie.
    Dziękuje za opinie. Szum (masz racje) wynika z eksperymentu - zdjęcie zrobione w całkowitej ciemności, oświetlone tylko latarką. A co powiesz na taki eksperyment
    Pozdrawiam Zorka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Jestem za! Świetny efekt! Myślę, że gdy go dopracujesz powstaną fantastyczne zdjęcia. Te które wstawiłaś wskazują że jesteś na dobrej drodze, osobiście uwielbiam malowanie głębią ostrości w ten sposób

Pochwalisz się w jaki sposób osiągnęłaś taki efekt?