Ja bym napewno niebo podkrecil (juz jest przepiekne o po lekkiej obrobce...)
1 i 3 (w sumie to wszystkie 3 ale te 2 szczegolnie)
Ja bym napewno niebo podkrecil (juz jest przepiekne o po lekkiej obrobce...)
1 i 3 (w sumie to wszystkie 3 ale te 2 szczegolnie)
Dla mnie 101 super w pozostałych czegoś brakuje, może chmurek pozdrawiam
E-510, Helios44M-4, ED 14-42, Kenlock 400
Podkręcić niebo znaczy poprawić jego koloryBardziej je nasycić itp :P Łatwiej zrobić niż opisać
![]()
Mnie się bardzo podobają 1 i 2przy czym w 1 podoba mi się bardziej dół a w 2 bardziej niebo
kolorystyka piękna - tzn "moja"![]()
Podziel się wiedzą - Ty nic nie stracisz, a inny może zyskać.
---------------------------------------------------
E330 + ZD14-42,ZD35, ZD40-150 i trzy z innej wsi
pozdrawiam
Jola
Wszystkie trzy mają potencjał. Należy tylko wydobyć go odpowiednią obróbką, np tak:
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
helmuth- ładnie Ci to wyszło![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Nooooooooo - gdyby nie "poprawki" helmutha - "przeszedł bym obojętnie.
Pozdrawiam.
Pewnie uważasz, że jestem "inna" bo zadaje takie pytania ale niestety nie znam PS jeszcze tak dobrze jak ty i pewnie wiekszość na tym forum. Robię zdjęcia w RAW później w PS je wywołuje i obrabiam (jesli tak można powiedzieć) czyli poziomy, jasność, kontrast i na tym koniec. Pewnie jest to proste bo jak mówisz łatwiej zrobić niż opisać. Ale trzeba wiedzieć od czego zacząć.
Dziękuje za odpowiedź. Może jakoś sama dojdę.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Pieknie Ci wyszły te kolorki.
Tylko dla mnie są nie naturalne Widzisz ja tam byłam i niestety takiego nieba nie było. Zdjęcie zrobiłam o godzinie 5 rano, kiedy słońce dopiero wychodziło zza gór. Chciałam pokazać nastrój tamtej chwili.
Ostatnio edytowane przez zorka ; 16.06.10 o 22:04 Powód: Automatyczne scalenie postów
Pozdrawiam Zorka